„Svédország bűzlő pöcegödör, amelyet a migránserőszak vert szét”

THE DAILY WIRE

Ezzel a kedves címmel ír a 2015-ben alakult amerikai konzervatív portál arról a fősodratú felháborodásról, amelyet Trump elnöknek az a mondata váltott ki, hogy „Nézzék csak mi történt a múlt éjjel Svédországban”.

Az egész sajtó rámászott az elnökre, mert hogy Svédországban nem történt semmi különös.

Másnap viszont égett Rinkerby, Stockholm egyik migránslakta körzete.

A cikk ismerteti, milyen nyugodt, aranyos országnak írja le a külföldi és svéd sajtó Svédországot, majd ezeket az állításokat cáfolja.

/Ehhez még vegyük a következőket: ma ébrednek fel a fősodratú nyugati lapok – és nyomukban a közszolgálati M1 -,  hogy egyáltalán nem oly szelíden történt a lázadás Rinkerbyben, mint ahogyan azt bemutatni igyekeztek másnap és tegnap a lapok.

Hírdetés

Csakhogy senkit nem kényszerítenek arra,  hogy ne olvassák, mit írt már másnap reggel 8-kor például a brit The Daily Express napilap ebben a cikkében:

http://www.express.co.uk/news/world/770010/Police-shoot-rioters-violence-erupts-no-go-zone-PM-denies-Sweden-crisis

amelynek már címe is sokat mondó: “Svédországi lázadás: a rendőrség kénytelen lőni a tüntetőkre, ahogyan kirobban az erőszak – de a miniszterelnök tagad”

A brit lap megírja,  hogy a svéd Dagens Nyheter napilapnak a fotósát kb. tizenöten támadták meg, amikor Rinkebybe érkezett tudósítani. Ezt mondta: „Záporoztak rám az ütések. Rugdalták a testemet és a fejemet. Az éjszakát a kórházban töltöttem”.

Halkan megjegyzem azt is, hogy e honlapon természetesen már 21-én lehetett olvasni arról, ami történt:

http://lovasistvan.hu/2017/02/21/forrongasok-es-fosztogatasok-stockholmban-tegnap-este/

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »