Svéd miniszter: Az nem vadászat, amit Semjén Zsolt csinált

Svéd miniszter: Az nem vadászat, amit Semjén Zsolt csinált

„Volt szó a svéd médiában egy magyar politikus svéd útjairól. De az nem vadászat. A rénszarvas olyan nálunk, mint itt a szarvasmarha. Svédországban nincsenek vadon élő rénszarvasok. Haszonállatokra lőni pedig nem vadászat” – ezt mondta Semjén Zsolt svédországi vadászatáról Gustav Fridolin svéd zöldpárti oktatási miniszter a 24.hu-nak adott interjújában.

Arra a kérdésre, mi vár arra Svédországban, aki kilő egy háziállatot, azt felelte: nem tudja, erről egy jogászt kellene megkérdezni, vagy a rendőrséget, ha nyomoznak.

Hírdetés

http://mno.hu/

A svéd-magyar nővel kapcsolatban, aki azt állította, a migránsok elől költözött Magyarországra, közölte: a svéd média is foglalkozott a nyilatkozattal, és joguk van a véleményükhöz azoknak, akik nyilatkoztak a magyar tévének. Arra a kérdésre, hogy fordított esetben Magyarországról hazaköltöző svédek a svéd állami tévében beszélhetnének-e így Magyarországról, azt mondta, nem biztos abban, hogy a svéd állami tévé, ahol független döntéseket hoznak, relevánsnak találná az ilyen nyilatkozatok közlését. „De ha akarnák, minden további nélkül megtehetnék” – fűzte hozzá.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »