Svéd-iráni terroristát végeztek ki Iránban

Svéd-iráni terroristát végeztek ki Iránban

2023. 05. 06.

Az iráni hatóságok kivégeztek egy svéd-iráni kettős állampolgársággal rendelkező terroristát.

A Habib Chaab nevű terrorista a ,,Harakat Al-Nidal,, nevű szervezet tagja volt, mely több terrorcselekményt is megtervezett és végrehajtott az Iráni Iszlám Köztársaságban.

A terrorista még 2020-ban látogatott el Törökországba, ahol az iráni titkosszolgálat elfogta és igazságszolgáltatás céljából Teheránba szállította. Ez a cselekmény felháborította a nyugati médiát, mely ezután folyamatosan a terrorista szabadon bocsátásáért kampányolt. (Az természetesen sohasem zavarta őket ha nyugati titkosszolgálatok rabolnak el valakit külföldön.)

Hírdetés

Az Egyesült Államok és más nyugati országok által támogatott ,Harakat Al-Nidal,, elnevezésű terrorszervezet a dél-nyugat iráni Khuzestan tartományban tevékenykedik. Céljuk az arab lakossággal is rendelkező tartomány ,,önállóságának,, kikiáltása.

Az iráni hatóságokat azonban nem hatotta meg az, hogy egy elítélt terrorista kettős állampolgársággal rendelkezik, hiszen januárban kivégeztek egy brit-iráni kettős állampolgársággal rendelkező hivatalnokot aki a nyugati titkosszolgálatoknak kémkedett Iránban.

A napokban kivégzett Habib Chaab 2005-től kezdődően szintén végzett hírszerző tevékenységet a Moszad és a svéd hírszerző szolgálat számára.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »