Svájcot is elérte a terror: támadás történt Luganóban

Svájcot is elérte a terror: támadás történt Luganóban

Feltételezhetően terrortámadás történt Svájc déli részén, egy luganói bevásárlóközpontban. Egy 28 éves nő támadt két másik nőre: az egyiket fojtogatni kezdte, a másikat késsel szúrta nyakon. Az elkövetőt letartóztatták, miután az áruház többi vásárlójának sikerült lefognia a rendőrség kiérkezéséig.

A luganói bevásárlóközpont több ember ellen elkövetett feltételezett terrortámadás helyszínévé vált – közölte a svájci vádhatóság. A BBC News a beszámolójában azt írja, hogy az egyik megtámadott nő súlyosan megsebesült, azonban nincs életveszélyes állapotban, a másik pedig csak enyhe sérüléseket szerzett.

Hírdetés

A 28 éves gyanúsított svájci állampolgár, Ticino, vagyis az ország egyetlen olasz ajkú kantonjának lakosa. Norman Gobbi, Ticino tartományi kormányának elnöke elítélte az esetet, és kijelentette, hogy a szélsőséges nézeteknek nincs helye a közösségükben. Sebastian Kurz osztrák kancellár Twitter-bejegyzésében ítélte el a történteket.

Svájcot eddig elkerülték a dzsihadista terrortámadások, amelyek az utóbbi hónapokban emberéleteket követeltek Párizsban, Nizzában és Bécsben. A svájci állam azonban több száz lakosát azonosította, akik veszélyt jelenthetnek, köztük fegyvereseket, akik háborús övezetekben jártak – írja cikkében a Reuters hírügynökség. A Zürich közelében található Winterthur városában két embert le is tartóztattak, akik összefüggésben állhattak a négy ember halálát okozó, november 2-i bécsi terrortámadás elkövetőjével.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »