Svájcból indult, már Budapest közelében jár egy farkas

Svájcból indult, már Budapest közelében jár egy farkas

Egy svájci kutatócsoport követi nyomon az M237-es egyedet.

A svájci Surselva régióból indult útnak, most Budapest közelében járhat egy farkas, akit a Wolf Switzerland Group Facebook-posztja csak M237-es egyedként emleget – írja a Telex.

Hírdetés

A farkas légvonalban több mint hétszáz kilométert tett meg közel egy év alatt, a való életben azonban sokkal többet. Az M237-es Bécsnél megfordult, majd több kilométer megtétele után, a Fertő tótól délebbre lépte át a magyar határt.

A farkas valószínűsíthetően 2021-ben született, és tavaly tavasszal indulhatott útnak. Teljesen természetes, hogy a fiatal hímek elhagyják a falkájukat, hogy területet keressenek, mielőtt elérnék az ivarérettséget, ami általában 22 hónapos korukban következik be. Az őshonos nagyragadozókkal foglalkozó egyesület bejegyzésében azt írja, hogy korábban is előfordult már, hogy követték egy-egy példány vándorlását, de ritkán lehet pontosan dokumentálni, hogy melyik farkas honnan indult, és hova jutott.

Az M237-es által megtett táv még nem rekord, de már most az egyik leghosszabb út, amit egy farkas valaha megtett az egyesület szerint.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »