Svájcban esik le a magyar hó is

Svájcban esik le a magyar hó is

Se kép, se hang a magyar sípályákról – nem úgy Svájcból!

A sí svájci szerelmesei – vagy akik meg tudják fizetni az ottani sportolást – már most örülhetnek, Bosco Gurinban 48 óra alatt 74 centiméter hó hullott az Időkép tudósítása szerint.

Ez a mennyiség ráadásul még ott sem számít szokásosnak ilyen rövid idő alatt, arról nem is beszélve, hogy az előző évben egész télen nem esett ennyi.

A portál beszámolója szerint egyébként az egész Alpokban esik, illetve esett a hó a közelmúltban, a szintén svájci Robieiban még a fent említett helyszín 74 centijénél is több hullott, kereken 100.

De mi a helyzet itthon?

Hírdetés

  • Az öt legnagyobb sípálya „készül a szezonra”, tervezik a nyitást,
  • néhány síterep nem fog megnyitni technikai vagy egyéb okok miatt (Kékes, Dobogókő, Szilvásvárad).
  • A hóágyúzás költsége a rezsikrízis mentén igen magas, túlszárnyalja a síliftek üzemeltetési költségét is.

Az árakról sem tudni egyelőre sok mindent, főként ami az árakat illeti, a hazai pályákról így – a Síelők.hu alapító-főszerkesztője, Wesselényi Andrea szerint – nehéz képet alkotni.

A sípályák mentén a szálláshelyek viszont tele lehetnek, az emberek ugyanis – mint a szakértő az InfoRádiónak rámutatott – kirándulni is szeretnek, nem csak síelni.

Az alpesi országokra visszatérve: a foglalások ma már meghaladják a Covid-járvány előtti szinteket is, nagy utazási kedv mutatkozik.

Nyitókép: Facebook/Bosco Gurin,

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »