Svábozni következmények nélkül lehet a közszolgálati rádióban

Svábozni következmények nélkül lehet a közszolgálati rádióban

Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület munkatársa, társadalmi kapcsolatfelelős gyakran szerepel a közszolgálati és a kereskedelmi rádiókban, tévékben. Magyarán, szeretik őt az újságírók. Orbán Zoltán pedig hozzánk hasonlóan szereti a madarakat, ami azonban nem jogosítja föl arra, hogy megvádoljon egy Magyarországon már őshonosnak számító, szorgalmas és tehetséges népközösséget, a svábokat.

Hírdetés

A Kossuth Rádió 2015. november 13-án sugárzott Közelről című műsorának egyik megszólaltatott szakértővendége Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület munkatársa, társadalmi kapcsolatfelelőse volt. A különböző tévécsatornákon is gyakran megnyilatkozó Orbán Zoltán az említett rádióműsorban Süveges Gergő műsorvezetővel a többi között a védett madárfajok védelmének szükségességéről, esztelen pusztításáról is beszélgetett. Szó szerint idézzük a riporter és vendége beszélgetésének egy részletét:

Klasszikusan az óbudai piac volt ilyen, hogy a Ladák csomagtartóiból árusították a mindenféle befogott madarat. Budapest a svábok miatt amúgy is ilyen hihetetlen rapsicközpont volt.

Néhány gondolatot fűzünk a fentebb idézett, egy egész népközösséget dehonesztáló megnyilatkozáshoz:

A svábok és a nálunk megtelepedett többi német közösség (bajorok, szászok, svábok etc.) a magyar fővárost és az ország többi részét, beleértve Óbudát is, fölvirágoztatták, fölépítették. Amikor pedig a Ladák az óbudai piacon is megjelentek, a városépítő svábok tekintélyes részét már onnan is régen deportálták (finomkodóan szólva: „kitelepítették”), életterüket lerombolták, hogy helyére panelrengeteget építsenek.

Orbán Zoltán a Kossuth Rádióban stílszerűen a két német szó (rauben=rabol, schießen=lő)összevonásából keletkezett „rapsic”, tehát orvvadász, orvhalász kifejezést használta, amikor a svábokról kiállította a nem éppen hízelgő bizonyítványt. Kíváncsiak lennénk arra, hogy Süveges Gergő miért hagyta szó nélkül a hazai svábságot élő adásban dehonesztáló megnyilatkozást. De azt is szeretnénk tudni: mi történik, ha egy ilyen megnyilatkozás élő adásban a cigányok, vagy – horribile dictu – a zsidók ellen irányul?

Hering József – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »