Sütőbe rakott zsidókról sütött el viccet egy tanár Mexikóban, egy másik Hitlernek öltözött

Sütőbe rakott zsidókról sütött el viccet egy tanár Mexikóban, egy másik Hitlernek öltözött

Az elmúlt hetekben két „antiszemita incidensről” is beszámoltak az erre érzékenyek mexikói oktatási intézményekből.

Egy tanár állítólag Hitlernek öltözött, és volt nála egy, a Führert ábrázoló baba is – írja a Jerusalem Post.

„Mi a különbség egy pizza és egy zsidó között? A pizza nem sikít, amikor beteszik a sütőbe” – viccelődött egy tanárnő a mexikóvárosi San Angel Egyetem Felsőfokú Tanulmányok Központjában (CESSA) az osztályának.

A zoom óráról készült videót egy Adin Chelminsky nevű zsidó podcaster, valamint a StopAntisemitism.org militáns zsidó szervezet osztotta meg az interneten. A felvételen több diák is látható, amint jót nevetnek Méndez viccén.

Irene García Méndez, a tanárnő azután mondta el a viccet, hogy „figyelmeztette” a diákjait. Az egyetlen diák, aki tiltakozott a vicc ellen, egy zsidó diák volt – számolt be a spanyol nyelvű Enlace Judio c. zsidó lap.

„Őszintén szólva, mint zsidó, túlságosan ízléstelennek találom a viccedet” – mondta Chelminsky a tanárnak.

„Mi, zsidók hozzászoktunk az antiszemitizmus minden formájához, de vannak olyan jelenetek, amelyek, mivel mindennaposak, libabőrösek vagyunk” – tweetelte később Chelminsky.

Hírdetés

A tanárnőt a CESSA a videó elterjedését követően elbocsátotta, és közleményben határolódott el tőle, amelyet több nyelven is közreadott.

„Sértő kijelentéseit személyes nézeteinek kell tekinteni, és nem tükrözik intézményi értékeinket” – írta a CESSA.

„Bocsánatot kérünk diákjainktól, öregdiákjainktól, professzorainktól és munkatársainktól, valamint a zsidó közösségtől és mindazoktól, akiket megsértettek ezek a helytelen megjegyzések”.

Nem ez az egyetlen „antiszemita incidens”, amelyről az elmúlt hetekben mexikói oktatási intézményből érkezett jelentés a zsidók által.

A StopAntisemitism.org posztja szerint egy középiskolai történelemtanár Hitlernek öltözött, és nemzetiszocialista tisztelgésre tanította a diákjait, amihez egy egyedi Hitler-babát is rendelt. A zsidó szupremácista szervezet szerint az információt egy besúgó diák továbbította hozzájuk.

A StopAntisemitism.org szerint a zsidó diákok panaszt tettek a tanárnőnél és a vezetőségnél, de nem vették figyelembe őket.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »