Sürgősségis haláleset: Zacher Gábor a Honvédkórház haláleset feljelentett orvosa

Sürgősségis haláleset: Zacher Gábor a Honvédkórház haláleset feljelentett orvosa

Egy 58 éves nőnek a Honvédkórház sürgősségi osztályán több órát kellett várakoznia, mire orvoshoz került, de akkor már nem tudták megmenteni az életét. A nő lányai szerint minősíthetetlenül beszéltek velük a sürgősségin, amikor ők csak azt akarták, hogy a fájdalmakkal küzdő édesanyjukra ránézzen valaki.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, meghalt egy szívproblémák miatt kezelt beteg, miután nem látták el időben a Honvédkórház sürgősségi osztályán. Legalábbis ezt állítják az elhunyt nő lányai.

„Észrevettük, hogy elkezd lilulni a lába és már egyáltalán nem érez semmit és csak jajgat folyamatosan” – mesélte az elhunyt egyik lánya az ATV Híradónak. Szóltak két ápolónak, de – mint mondták – az egyik nem tett semmit, a másik pedig nagyon megijedt. Viktória elmondása alapján ezután szóltak az éppen ügyeletes Zacher Gábornak, hogy nézzen rá az anyjukra.

„Aki igazából olyan minősíthetetlen hangnemben beszélt velünk, hogy mi várakozzunk, és ne zaklassuk sem őt, sem a kollégáit, majd meg lesz nézve az édesanyánk. Ráadásul még közölte azt is, hogy jó hosszú várakozási idő fog következni” – fogalmazott.

Nem sokkal később azonban rosszul lett az idős hölgy, és meghalt.

A család feljelentést tett a sürgősségi osztály és Zacher Gábor ellen. Viktória a tragédia után odament az orvoshoz, hogy felelősségre vonja. „Közölte, hogy neki ehhez semmi köze, nem az ő hibája, és nincs jogom így beszélni azért, mert ez történt” – mondta a gyászoló az ATV-nek.

Az RTL Klub kereste a kórházat az ügyben, de nem nyilatkoznak, válaszukban pedig azt írták, hogy: nem folyik belső vizsgálat az osztályvezető főorvos ellen. A folyamatban lévő rendőrségi vizsgálat miatt bővebb információkat nem adhatnak.

Az ügyben megkeresték Zacher Gábort is, de nem kívánt nyilatkozni.

(ATV nyomán)

Korábban írtuk: Órákig várakoztatták a sürgősségin, meghalt egy beteg a Honvédkórházban


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »