Sumqayıt FK – Fehérvár FC – Győztünk!

Sumqayıt FK – Fehérvár FC – Győztünk!

A magyar klubfutballnak rendkívül fontos a Fehérvár Fc jó szereplése. Legalább a Konferencia-liga csoportkörébe be kell jutnia a koronázó város együttesének. Külön tét: a Vidinek magyar edzője van! A mieink 2:1-re győztek Azerbajdzsánban.

A mieink gólöröme – fehervar.fc

Kilépett a nemzetköri mezőnybe a Fehérvár Fc. A selejtező első meccsét idegenben, Azerbajdzsánban játszották. A koronázó város csapata 2:1-re győzött.

Az első félidő alapján fölényben van a Vidi, ám az első gólt a hazai csapat szerezte. Nem sokkal később azonban fejessel egyenlített a magyar csapat. Egy azeri játékost kiállítottak, így a mieink emberfölényben küzdhetnek.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés, Szumgajit-Fehérvár FC

Hírdetés

Gólok:

Abdullazade
20′

Christensen
39′

Félidő: 1:1

Az 52. percben újabb fejessel vezetést szerzett a Vidi. Katona kiváló szabadrúgása után Spandler fejelt öt méterről a hosszú sarokba! 1:2

A Fehérvár labdarúgócsapata az azeri Szumgajit vendégeként kezdi meg szereplését a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában.

Az NB I negyedik helyezettjénél mozgalmasan telt a holtszezon, számos kulcsjátékosa és vezetőedzője is távozott a nyáron, így nehéz megítélni, hogy milyen eredményre lehet képes. Az Újpestre igazolt tréner, Bartosz Grzelak helyére érkezett Pető Tamásnak ráadásul ez az első megbízatása a legmagasabb szinten.
   
A Fehérvár tavaly ugyan lemaradt az európai porondról, összességében mégis rutinos szereplőnek számít a nemzetközi színtéren, míg ellenfele története során mindössze harmadszor futballozhat valamelyik kupasorozatban. Az előző két alkalommal sok sikerélménye nem volt, mert 2021-ben és 2022-ben is elvesztette a párharcát a macedón Shkëndija, illetve a szerb Cukaricki ellen. A Fejér vármegyei együttes két éve egészen a selejtező utolsó köréig jutott a Konferencia-ligában, akkor ugyanúgy azeri riválissal kezdett, s 5-3-as összesítéssel lépett túl a Gabalán.
   
A visszavágót jövő szerdán Székesfehérváron rendezik, a párharc győztese a ciprusi Omonia és a georgiai Torpedo Kutaiszi csatájának továbbjutójával csap össze a harmadik körben, a vesztes pedig búcsúzik a nemzetközi porondtól.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »