Sumir tanfolyam Budapesten!

Sumir tanfolyam Budapesten!

Kedves Olvasóim! A Maghar Akadémia szervezésében 2023, júniusától sumir tanfolyamot tartok Budapesten. Tájékoztatásul megküldöm Önöknek a szervezők készítette felhívást.  Köszönöm a figyelmüket! Barátsággal: Marton Veronika xxxSumir tanfolyam

 

Az un. Blau-táblák egyike (lazúrkő, Kr. e. 3000 körül. Blau nevű régész vásárolta a bagdadi bazárban. Kiválóan olvasható és értelmezhető. Több jele megegyezik a Tatárlaka-i táblákon (Kr.e. kb. 4500)  levő jelekkel – pinterest.com)A résztvevők megismerkednek a mintegy 4000-5000 évvel ezelőtt élt sumir nép történelmével, mitológiájával és az írásával. Elsajátítják a vonalas- és az ékírást, s önállóan tudnak rövidebb szövegeket (pl. pecséthenger) átírni latin betűkre, fordítani és értelmezni.
Miért fontos megismerkednünk a sumirokkal, az írásukkal és a mitológiájukkal?
A magyar – bizonyítottan – a sumir nép egyik egyenesági leszármazottja.
Jelenlegi műveltségünk alapjait a sumírok rakták le, mely különösen a magyarság néphagyományaiban mutatkozik meg.
Feltűnően sok a hasonlatosság a mai magyarság és a sumirok gondolkodásmódja, érzelmi és egyéb megnyilvánulásai között.
Érdekel az ősiségünknek ez a csodálatos része?
Érdekelnek a régi, az ékiratos táblákon olvasható történetek és a megfejtései?
Tudni szeretnéd, hogy a mostani társadalmi és emberi problémákra, milyen ősi megoldási lehetőségek vannak?
A tanfolyamon a sumir ékírás elsajátítása mellett a fenti kérdésekre is megkaphatod a válaszokat.

 

 Mostanság nagyon felkapott lett az ókori Mezopotámia, vagyis Sumer és a sumir nép. Sokan elolvasnak róluk egy-két könyvet, megnéznek néhány ismeretterjesztő filmet, úgy vélik, mindent tudnak e rejtélyes népről. Ám azt hiszik, minden ókori közel keleti agyagtábla, szobor stb. a sumirok alkotása. Még az ókorban a tehetséges, békés sumirokat a bevándorló akkádok, babiloniak, asszírok kiszorították, elüldözték a hazájukból. Több hullámban vándoroltak el. Egyiptom nekik köszönheti nagyságát. Pelazg, etruszk, kelta néven fokozatosan népesítették be a Földközi-tenger medencéjét. Eljutottak az Abakán-folyó vidékére, és a Kaukázusok túlra, Dentumagyariába, majd magyarként a Kárpát-medencébe.

Oktató: Marton Veronika
Badiny Jós Ferenc tanítványaként több, mint 30 éve foglalkozik a sumir történelemmel, mitológiával, ékírással. A miskolci Nagy Lajos király magánegyetemen tanított sumerológiát, ismertette meg a hallgatókkal e csodálatos nép műveltségét, írását, s fedezte fel a magyar és a sumir nyelv, nyelvtan közti hasonlatosságokat, azonosságokat. Azóta is rendszeresen tanít, cikkeket és könyveket ír. Eltökélten vallja, hogy a magyarság, magyar népünk őrizte meg a kb. 12 utódnép közül a legteljesebben a sumirok műveltségét. Az ősi sumir nyelvtani szófordulatok, szavak mai magyar nyelvben garmadával fordulnak elő. Ebben semmi csodálatos nincs, hiszen a sumirok egyik összetevő népcsoportja a Kárpát-medencéből, Erdélyből származik.

A magyar nyelv gyökei, „szótagjai” valaha rég elfeledett önálló jelentésű szavak voltak, és megegyeznek a sumir jelek egy-egy „ékjellel” rögzített egyszótagú „szavaival”. Pl. NIN.GIR.SU isten mezejét visszafoglaló sumir uralkodó, az elfoglalt terület lakosainak (LU.KUS) kihirdette a SzI.GU.RI-ját, vagyis a parancsolatját. A magyarul is érthető SzI.GU.RI (nyomatékos beszéd neki), „szigorú” kifejezésként a mai „parancs” szavunk jelzője lett (Keselyű oszlop).

Hírdetés

A tanfolyamot azon érdeklődőknek ajánljuk, akik elhivatottan szeretnék megőrizni, magyar anyanyelvünket, akik „modernizálás” címén sem dőlnek be a nyelvünket elfojtani igyekvő idegen kifejezéseknek, mert addig maradunk magyarok, amíg a nyelvünket a maga valójában megtartjuk. Ezt segíti a sumir nyelv, nyelvtan megismerése.

A tanfolyam részvevői megismerkednek a sumirok történelmével, mitológiájukkal, elsajátítják a sumir nyelvtan alapjait, megtanulják az ékírást. A tanfolyam végeztével néhány jelből álló szövegeket tudnak önállóan lefordítani, továbbá eligazodnak az ókori közel-keleti ókori népek és tárgyi emlékeik között.

Marton Veronika (tanár-sumerológus)

Június 24. szombat 13.00 óra

Tanfolyam időtartam: 5 alkalom / 8.000,- Ft / alkalom – 3,5 óra alkalmanként (szombati nap)
Maximum 15 fő (a tanfolyam akkor indul, ha betelt a létszám)
Helyszín: Budapest
Jelentkezni: [email protected]
Telefonon: +36 20 312 5925

 


Forrás:martonveronika.blog.hu
Tovább a cikkre »