Súlyosan hibázott a körúti robbantó

E-mail címe buktatta le a Teréz körúti robbantót – számolt be a Tények. A bomba vevőjében talált áramkör forgalmazójánál indultak el a nyomozók, kiderült, hogy egy személy vett ilyet. A férfi 4-5 ilyen áramkört rendelt, és a rendelésekhez megadta email-címét.

Már csak meg kellett találni, mikor lép be az email fiókjába ahhoz, hogy megtudják, hol tartózkodik. Hogy biztosak legyenek a dolgukban, a nyomozók irányított DNS-mintát is vettek a tettes anyjától. A robbantással gyanúsított férfit szerdán, Keszthelyen fogták el. A férfiról annyit tudni, hogy panasszal élt a gyanúsítása és az őrizetbe vétele ellen is egyaránt.  

Hírdetés

Az Origo arról írt, hogy az anyját szondáztatták a rendőrök, majd a DNS-ét összehasonlították a robbantás helyszínén talált hátizsákról vett DNS-sel. A tettes szeptember 24-én robbantott a Teréz körúton, Budapesten. Két rendőr sérült meg a helyszínen, egyikük életveszélyesen, őket tegnap engedték ki a kórházból.

A robbantót előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és robbanóanyaggal való visszaélés bűntettével gyanúsítják.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »