Súlyos összecsapások vannak Észak-Lattakiában

Súlyos összecsapások vannak Észak-Lattakiában

Július 28-án súlyos harcok törtek ki a Szíriai Arab Hadsereg és a megszálló vahhabita terrorszervezetek között Lattakia tartomány északi részén.

Néhány szíriai kormánypárti forrás azt állította, hogy a hadsereg egy új hadműveletet indított a hegyvidéki térségben azzal a céllal, hogy elfoglalja Kabbani települést az idegen fegyveresekből álló terrorista koalíciótól, a Hajat Tahrir Al-Shamtól és a vele szövetséges radikális dzsihádista csoportoktól, amelyek az Al-Kaida terrorhálózat részét képezik.

A Hajat Tahrir Al-Sham propaganda szervezete, az “Ibaa” nevű internetes felület szerint a terrorszervezet fegyveresei megakadályozták a Szíriai Arab Hadsereg alegységeinek egyik áttörési kísérletét Kabbani közelében.

Hírdetés

“A bűnös rendszer számos katonája esett el vagy sebesült meg, amikor a Hajat Tahrir Al-Sham visszaverte támadási kísérletüket Kabbani ellen, Lattakia tartomány északi részén.” – olvasható az Ibaa elnevezésű vahhabita propaganda oldalon.

Májusban a Szíriai Arab Hadsereg hasonló támadást indított Észak-Lattakiában. Számos hadállás elfoglalása ellenére a Kurd-hegységben (Dzsabal Al-Akrad) a hadsereg nem tudta elfoglalni Kabbanit.

A szembenállás további fokozódására lehet számítani Lattakia tartomány északi részén az elkövetkező órákban. A jelentések szerint orosz és szíriai vadászbombázók több tucat légi csapással sújtották a vahhabita militánsok ottani állásait.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »