Súlyos mérgezés a víztoronyban, mentőhelikopter érkezett

Súlyos mérgezés a víztoronyban, mentőhelikopter érkezett

Bátorságért Érdemjelet kaptak azok a tűzoltók, akik egy nem mindennapi akció során kimentettek a paléi víztoronyból két munkást, akik egy vezetékszakadás miatt elájultak.

Fülöp József és Rókus László tűzoltó főtörzsőrmester, a komlói hivatásos tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója, valamint Ginzer Gábor a dombóvári tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója kaptott kitüntetést dr. Pintér Sándor belügyminisztertől hősies tettéért – az esetről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számolt be.

A mentés még tavaly történt, amikor is a Palé település hidroglóbuszának belső festését végző két munkás a levegőt biztosító vezeték elszakadása és így a levegőutánpótlás elmaradása miatt rosszul lett. A helyszínre a dombóvári egységek mellett a sásdi katasztrófavédelmi őrs gépjárműfecskendője is a helyszínre érkezett.

Hírdetés

A tűzoltók a glóbusz tartószerkezetén belüli szűk és nehezen járható létrán mentek fel, teljes menetfelszerelésben, a légzőkészüléket a kezükben tartva. Amior felértek, saját palackjukból levegőt juttattak a glóbusz belsejébe, amitől az ájult munkások magukhoz tértek, de a tudatuk zavart volt, ezért nem tudtak együttműködni. Az egyik munkás többször is elájult.

További kihívás volt, hogy a sérülteket a mentőkötél hossza miatt csak szakaszosan, több ütemben tudták leengedni. A rendkívül megterhelő és veszélyes körülmények között végzett mentés végül sikerrel zárult, a tűzoltók mind a két, magatehetetlen állapotban lévő, súlyos mérgezést szenvedett munkást levitték. Mentőhelikopter vitte őket kórházba.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »