Súlyos döntést hozott Póta Georgina

Súlyos döntést hozott Póta Georgina

Nincs ott a Budaörs asztalitenisz-BL-csapatában, saját elhatározásból.

Vasárnap, Franciaországban kezdi a Bajnokok Ligája 2024/25-ös szezonját az idén Európa-kupa-győztes Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata, amely sorozatban 22. alkalommal szerepel a nemzetközi porondon. Az együttes keretének ezúttal nem lesz tagja Póta Georgina.

A magyar bajnok a spanyol UCAM Cartagenával és a francia Etival ASRTT gárdájával került egy csoportba – a D jelűbe -, az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe, míg a harmadik az Európa-kupa negyeddöntőjébe kerül.

Szvitán Krisztina szakosztályvezető a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a lehető legjobb szereplésre törekednek. Ismertette a BL-keretet, amelynek hagyományosan csak magyar játékosok, Madarász Dóra, Fazekas Mária, Dari Helga, Szosznyák Emma, Molnár Kendra és Muskó Liza a tagjai, Póta Georgina neve azonban nem szerepel a névsorban.

„A nemzetközi szereplés rengeteg utazással jár, s nekem a család mellett ez már nem fér bele. Ezért Somlyó Gergely klubelnökkel abban állapodtunk meg, hogy a mostani idényben a magyar bajnokságban segítem a csapatot” – mondta a kétszeres Európa-bajnok, 39 éves játékos, aki a múlt heti, linzi Eb-n a magyar küldöttség legeredményesebb játékosa volt. Somlyó Gergely hozzátette: mindenképpen azt szerették volna, ha Póta marad az együttesnél, és ez lett a megoldás.

Az Extraligában a címvédés és ezzel együtt a kilencedik aranyérem megszerzése a Bachman Péter vezetőedző által irányított BSC célja – hangzott el.

Hírdetés

Somlyó Gergely visszautalt az idei nagy sikerre, az Európa-kupa tavaszi megnyerésére, amely 21 szezon és több mint 200 mérkőzés után éppen a klub centenáriumi évében jött össze. Emellett kiemelte, hogy Póta, valamint Madarász mellett a dzsúdós Ungvári Attilával kiegészülve három párizsi olimpikonja volt az egyesületnek, amely hét szakosztályban közel 500 versenyzőt foglalkoztat. Az elnök hangsúlyozta, hogy az asztalitenisz a legeredményesebb szakosztályuk és megköszönte a város támogatását.

„Zsinórban ez lesz a 22. európai kupaidényünk, de ha nem sikerül új támogatókat találnunk, szünet következhet” – mondta Somlyó Gergely emlékeztetve arra, hogy az előző szezon végén távozott tőlük az eddigi névadó szponzor.

Az elnök a sajtótájékoztatón kritikát fogalmazott meg a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) felé. Mint mondta, megkapták az Ek-győzelemért felajánlott jelentős összeget, ezután azonban nem kerültek be azon tíz támogatott klub közé, amelyeket az elnökség kiválasztott. Ahogy fogalmazott, ez különösen annak fényében furcsa, hogy az európai szövetség erősorrendjében a nyolcadik helyen szerepelnek.

„Számunkra értelmezhetetlen, érthetetlen és demotiváló, hogy nem kerültünk be ebbe a körbe” – jelentette ki, hozzátéve, hogy az elnökség „nem egy alkalommal leszólta az Európa-kupa-győzelmet, mert szerintük ez nem komoly kupa. Ezt kikérjük magunknak”.

Somlyó Gergely – aki az előző MOATSZ-vezetés alatt két évig a női szakágért felelős alelnökként tevékenykedett – bírálta a hazai versenynaptárt is és elárulta, hogy még nem kapták meg azt az összeget, amely az Extraliga-győzelemért, illetve az utánpótlás sikerekért jár. Elmondta még, hogy az asztaliteniszezőik zöme nyár óta nem válogatott, mindenki más-más okból.

„A többi szakosztályunk nemzeti szakszövetségével kifogástalan a kapcsolatunk, de úgy érezzük, a MOATSZ nem tekint minket partnernek. Az elmúlt években több jelentős hazai klub megszűnt, mi nem szeretnék erre a sorsra jutni” – mondta az elnök.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »