Súlyos döntést hozott Berki Krisztián

Súlyos döntést hozott Berki Krisztián

Akár vállprotézis is várhat az olimpiai bajnok tornászra, ha tovább kockáztatja a sportot. Ennek ellenére nem adja fel az olimpiai álmait.

Berki Krisztián válla újból megroppant, így kihagyja a stuttgarti torna-világbajnokságot, és könnyen lehet, hogy az újabb műtét pályafutása befejezését jelenti. Amint az Infostarton is beszámoltunk róla, az olimpiai bajnok tornásznak edzés közben ismét megsérült a korábban többször műtött válla, és nehéz döntési helyzetbe került. Egy kétes kimenetelű villámműtéttel még megpróbálhatta az olimpiai kvalifikációs vb-t, de akár végzetes sérülést is kockáztatott volna.

„Ez már tényleg nem játék! Ha lett volna mögöttem egy normális felkészülés, benne legalább kétszáz gyakorlattal, akkor minden bizonnyal belemegyek a kockázatos kisebb műtétbe, mert akkor a világbajnokság selejtezőjében lett volna miből mozgósítani a tartalékaimat. De nem volt…” – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban. Három operáción van már túl, és eddig abban bízott, hogy kétévnyi szenvedés után sikerült visszatérnie.

Hírdetés

„Nem is feltétlenül a további eredmények és sikerek mozgattak és motiváltak, sokkal inkább az, hogy úgy zárjam le a pályafutásomat, ahogyan azt illik, ahogyan azt szerettem volna. Ahogyan az méltó hozzám. Ezt most az élet elveszi tőlem” – mondta, és hozzátette, ott lesz Stuttgartban a vb-n, és a tanácsaival segíti a társait.

Azt viszont még nem tudja kimondani, hogy ezzel a sérüléssel vége a pályafutásénak, sőt még a tokiói olimpiai kvalifikációról sem mondott le.

„A legfontosabb, hogy megszűnjön a fájdalmam, és képes legyek használni a vállamat, mert jelen állapotomban még a vállprotézis is szóba került. Meglátjuk, hogy miként haladok a rehabilitációval. Igen, ezek már csak reménysugarak, hiszen a világkupa-sorozatban még van esély a kvóta megszerzésére, de nem biztos, hogy az olimpia ennyire fontos, az egészségem sokkal fontosabb” – mondta, és jelezte, már a harmadik műtét után közölték vele az orvosok, hogy már sohasem lesz a válla százszázalékos állapotban.

„Nem tudom, mi lesz a műtét után. Nem így terveztem a pályafutásomat, a végét legalábbis biztosan nem így. Nem így akartam, és akarom lezárni, de ha ez a vége, ezt is el kell fogadnom. A családom mellett a torna az életem. És bár az elmúlt két év rettenetesen nehéz volt, még nem tudok dönteni. Még bármi lehet… Bízunk a csodában” – mondta az olimpiai bajnok.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »