Súlyos csapás érte a magyar labdarúgást

Súlyos csapás érte a magyar labdarúgást

Az UEFA a napokban kihirdette, hogy 2021-től a Bajnokok Ligája, az Európa Liga és a harmadik számú sorozat főtáblája is 32 csapatos lesz. Az Európa Liga selejtezőjében alanyi jogon csak a legjobb 15 bajnokság képviselői indulhatnak, illetve a Bajnokok Ligája selejtezőjéből kiesők csatlakoznak a sorozathoz. Ám onnan sem mindenki, a BL-selejtező első fordulójában búcsúzók csak a harmadik számú sorozat (amelyet az UEFA jelenleg Európa Liga 2 néven említ) selejtezőjébe jutnak be – írja a Nemzeti Sport.

Hírdetés

Az UEFA klubrangsorában a 16. és rosszabb helyen álló országok csapatai a harmadik számú sorozat selejtezőjében indulnak. Magyarország a 2019-es rangsor 33. helyén áll, azaz három csapatunk a harmadik számú sorozat első selejtezőkörétől érdekelt lesz.

A BL-selejtezőben a második fordulóba jutó csapatok kiesésük esetén az EL-selejtezőbe jutnak, és ha ott kikapnak, még mindig tehetnek egy próbát a harmadik számú kupa selejtezőjében. A BL-selejtező harmadik körében kiesők is az EL-be esnek, s ha ott elbuknak, már biztos a főtábla a harmadik sorozatban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »