Súlyos büntetés: Mészöly Géza legalább egy hónapig nem ülhet le az Újpest kispadjára

Súlyos büntetés: Mészöly Géza legalább egy hónapig nem ülhet le az Újpest kispadjára

A nemrégiben kinevezett edző csapat első mérkőzése után adott nyilatkozata miatt kapott egy plusz két hónapos eltiltást.

Mészöly Géza február elején vette át az Újpest labdarúgóinak az irányítását, ám már az első mérkőzés után vihart kavart egy nyilatkozata, amelyet a DVTK legyőzése után tett. „Tudtunk váltani egy picit és a beszálló játékosok is… Most Franklinre (Sasere – a szerk.) gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni” – mondta a 2-1-re megnyert mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Hírdetés

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága eljárás lefolytatását rendelte el a vezetőedző ellen, amelynek a magyarnemzet.hu értesülései szerint megszületett az ítélete is első fokon: a vezetőedző 1+2 hónap eltiltást kapott a kispadtól. Már a csütörtök esti, Paks elleni Magyar Kupa-mérkőzésen sem lehet ott csapata mellett, de az eltiltásból csak az első hónapot kell biztosan letöltenie, a másik kettőt felfüggesztette a fegyelmi bizottság: ha a következő két hónapban kifogásolható cselekedetet követ el, akkor életbe léphet a plusz két hónapnyi eltiltás is.

A nemzetisport.hu úgy tudja, Mészöly Géza fellebbez a döntés ellen, de a fellebbezés nem halasztó hatályú. A fellebbviteli bizottság leghamarabb jövő héten hozhat döntést az ügyben. A szakember eltiltása csak a mérkőzésekre vonatkozik, edzéseket tarthat.

Az Újpest Mészöly Géza vezetésével a diósgyőri siker után kikapott Kecskeméten, majd 5-0-ra veszített az FTC ellen hazai pályán, és közel került a kiesőzónához.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »