Sulík több szabadságot szeretne az oltottaknak. Ennek eléréséhez három javaslatot mutatott be

Sulík több szabadságot szeretne az oltottaknak. Ennek eléréséhez három javaslatot mutatott be

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

Az embereknek úgy kell a koronavírus elleni oltásra tekinteniük, mint a szabadsághoz való belépőre – jelentette ki Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter. Ennek érdekében a pártja az egészségügyi tárcával történő egyeztetés után három olyan javaslatot mutatott be, amely előnyben részesítetné a beoltottakat és azokat a személyeket, akik átestek a covidon.

„Ahol magasabb az oltottsági szint, ott a koronavírus kevésbé garázdálkodik“

– mondta Sulík, hozzátéve, hogy ez a kórházi ellátásra szorulók és az elhunytak számán is meglátszódik.

Hírdetés

A gazdasági miniszter nem tartja helyesnek, hogy a fekete járásokban, ahol a legszigorúbbak a szabályok, bezárják a telephelyeket. Sulík azt szeretné elérni, ha ezekben a járásokban is figyelembe vennék az oltottságot. Ennek a célnak az elérése érdekében három lépést mutatott be:

Az egyes dzsókereket azoknak a járásoknak ítélik meg, ahol az 50 év felettiek átoltottsági szintje 65 százaléknál magasabb.

Jana Bittó Cigániková, a parlament egészségügyi bizottságának elnöke szerint ezzel a javaslattal Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter is egyetért, és több tárca is azon dolgozik, hogy ezeket a módosításokat a gyakorlatban meg lehessen valósítani.

HNonline/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »