Sulík tagadja, hogy pártja képviselői az ellenzékkel egyeztettek volna az előrehozott választásokról

Sulík tagadja, hogy pártja képviselői az ellenzékkel egyeztettek volna az előrehozott választásokról

Richard Sulík tagadja Boris Kollár állítását, miszerint az SaS képviselői az ellenzéki és független parlamenti képviselőkkel tárgyalnának, hogy “elsüllyesszék saját kormányukat”. Sulík szerint csak pletykáról van szó. Elárulta, hogy a Kollár által említett SaS-es képviselő Miroslav Žiak volt, aki az ellenzéki Tomáš Tarabával (egykori ĽSNS, most frakción kívüli) beszélt a témában. Az SaS vezére szerint a beszélgetés nem úgy zajlott, ahogy Kollár sugallta.

Žiak a Denník N-nek azt nyilatkozta, hogy ezen a héten a parlamentben beszélgetett Tarabával, és megkérdezte tőle, hogy az SaS kormányból való kilépése esetén támogatná-e Igor Matovič kormányát. Taraba állítólag azt válaszolta, hogy nem, és ezzel véget ért a beszélgetés.

Hírdetés

Mindenesetre érdekes, miért kellene arról érdeklődni egy ellenzéki politikusnál, hogy támogatná-e a kormánypártok koalícióját vagy sem – SaS vagy SaS nélkül, elvileg számára egyre megy. Más kérdés, hogy ha Kollár nem tévedett, akkor az SaS a bizalmatlansági indítványról egyeztethetett, az előrehozott választásokhoz (pontosabban a választási időszak lerövidítéséhez) ugyanis 90 képviselői szavazatra van szükség. Ebben a kérdésben már van értelme egyeztetni az ellenzéki politikusokkal is.

Kollár el tudja képzelni, hogy a kormány hármas koalícióként folytatja

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »