Sulík nincs meggyőződve arról, hogy Krajčí képes ellátni a feladatát – tud pár nevet a helyére

Sulík nincs meggyőződve arról, hogy Krajčí képes ellátni a feladatát – tud pár nevet a helyére

Sulík kijelentette, nincs meggyőződve arról, hogy Krajčí képes ellátni miniszteri feladatát.

„De van lehetőség a pótlására, látok néhány erős nevet”

fogalmazott, de részleteket nem árult el, arra hivatkozva, hogy Krajčíval szembeni konkrét kritikáit négyszemközt beszéli meg. (Megjegyezzük, ez tipikus politikai reakció, Sulík anélkül támadja Krajčít konkrétumokban kellene állást foglalnia, például a kijárási tilalom eltörlése ellen vagy mellett – a szerk.).

Azt a gazdasági miniszter is elismerte, hogy Krajčínak nagyon nehéz dolga van a jelenlegi helyzetben.

Sulík elismételte, hogy Matovičnak át kellene adnia a járvány kezelésének hatáskörét másnak, és ebben egyetért Zuzana Čaputová kormányfővel.

Hírdetés

Sulík szerint a járásokat külön kellene kezelni, úgy véli, Szlovákia nem egyetlen nagy gócpont, ezért a különböző helyzetben lévő járásokra más szabályokat kellene vonatkoztatni. Arra utalt, hogy át kellene dolgozni a covid-automatát. Mivel az már nem nagyon lehet szigorúbb, nyilván enyhébb feltételeket akarna szabni.

A Szputnyik V vakcina kapcsán elmondta, hogy meggyőződése, hogy Matovič nem reklámfogásként dobta be a kétmillió orosz vakcina témáját, hanem keresi a megoldást a jelenlegi súlyos járványhelyzetre.

Ezzel reagált Denisa Saková szavaira, aki szerint a kormány katasztrofálisan kezelte a járványhelyzetet, a mostani orosz vakcina körüli vita pedig csak reklámfogás.

Sulík a Szputnyik V engedélyeztetése kapcsán azt mondta, hogy az oltóanyagot megvizsgálhatja és biztonságosságát megállapíthatja a Szlovák Gyógyszerfelügyelet is. A magyarországi engedélyeztetés kapcsán felvetette, hogy ott politikai nyomásra kapott engedélyt, ezért arra nem alapozna. A megjegyzésre a műsorvezető emlékeztette, hogy ugyanezek a vádak felmerültek a Pfizer és a Moderna kapcsán is, miszerint Brüsszel gyakorolt nyomást az EMA-ra a nyugati vakcinák engedélyeztetése érdekében.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »