Sulík: Maradt gáz a tárolókban, felkészítettem az országot a télre

Sulík: Maradt gáz a tárolókban, felkészítettem az országot a télre

A gazdasági minisztérium éléről múlt héten távozó Richard Sulík (SaS) azt mondta, rengeteg javaslatot hagyott utódjának az energiaválság lehetséges megoldására.

Az SaS elnöke pénteken arról beszélt, egy olyan összefoglaló csomagról van szó, amely a háztartások, vállalatok és közigazgatási egységek számára nyújt megoldást az energiaproblémákhoz.

Richard Sulík nagyra értékelte, hogy a tárca átadása utódjának, Karel Hirmannak szakszerű és professzionális volt, egyúttal hozzátette, olyan javaslatokat kínált neki, amelyekre a jövőre nézve építhet. 

Az intézkedések egy részét Sulík szerint már végrehajtották, más részük pedig folyamatban vannak, illetve előkészítés előtt állnak.

A gazdasági minisztérium leköszönő államtitkára, Karol Galek azt mondta, az Európa-szerte kialakult, főként Vlagyimir Putyin által okozott súlyos helyzet ellenére úgy tűnik, nincs ok a pánikra.

Szlovákia a legjobban felkészült ország a következő fűtési szezonra. Tárolóink több mint 80 százalékban megteltek

Hírdetés

– mondta Galek, akinek a szavait Sulík is megismételte, visszautasítva azokat a kritikákat, melyek szerint az állam cserbenhagyta az embereket.

Már tavaly október óta figyelmeztetünk a közelgő energiaválságra – az árak már abban az évben is emelkedtek

– zárta gondolatait az SaS elnöke.

(noviny.sk, tasr)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »