Sulík január 7-ig négymillió antigéntesztet vásárol

Sulík január 7-ig négymillió antigéntesztet vásárol

A gazdasági minisztérium január 7-ig biztosítani fog négymillió antigéntesztet a kívánt minőségben, és a hatályos jogszabállyal összhangban. A tesztek darabjának ára kevesebb lesz, mint három euró – tájékoztatott Katarína Matejková, a tárca szóvivője.

A tesztvásárlás Matejková szerint a pályázatelbíráló bizottság szerdai tárgyalásának eredménye, melyen Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter is részt vett. A szerződést hétfőn, december 28-án teszik közzé a Központi Szerződésjegyzékben (CRZ). A tárca korábban még arról adott hírt, hogy megszakította a tesztekkel kapcsolatos közbeszerzési eljárást, mivel egyik pályázó sem felelt meg a feltételeknek.

Hírdetés

Sulík tárcáját még november 19-én bízták meg a feladattal, hogy négy szakaszban vásároljon 16 millió antigén tesztet. A gazdasági minisztérium szerint Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő követelései nem voltak összhangban az egészségügyi minisztérium által szabott speciális feltételekkel. A miniszter állítása szerint helyesen megfogalmazott megbízást csak december 7-én kapott a tárca.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »