Subovics Éva a Kassai Figyelő élén

Subovics Éva a Kassai Figyelő élén

Új főszerkesztővel kezdi a 2021-es esztendőt a Kassai Figyelő. A tizenkilencedik évfolyamba lépő havilap szerkesztését Havasi Péter alapító főszerkesztőtől Subovics Éva veszi át, aki a lap arculatának megőrzése mellett új rovatok bevezetését is tervezi. „A kártyások nyerőszáma a 21. Reméljük, hogy a 2021-es év is nyerő lesz valamennyiünk számára, visszazökkenünk a régi kerékvágásba és ismét egy szabadabb életben lesz részünk. Kívánom, hogy lapunk bővelkedjen tartalmas olvasnivalóban – üzeni az olvasóknak, s mi reméljük, hogy a lap túléli ezeket az ínséges időket, s nem fogynak el az olvasói sem.

Bár a koronavírus miatt alaposan megfogyatkoztak a helyi és környékbeli rendezvények és események is, azért a lap beszámol a régió késő őszi történéseiről. Megtudhatjuk, hogy az abaújszinai Géresi Róbert lett a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház új püspöke, huszonkétezer külhoni óvodásnak küldött karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség, „cipősdoboz-akciót” szerveztek a kassai Márai Sándor Alapiskola kisdiákjai, prioritásként kezeli a közelgő népszámlálást a Kassai Magyarok Fóruma, a magyar kormány támogatásával újítják fel a Déli-kapu régészeti múzeumot Kassán, rendhagyó könyvbemutatót tartottak (a virtuális térben) a pozsonyi Múzeumi Szalonban, s új „köntösben” látható a kassai Orbán-torony, amelynek történetéről Balassa Zoltán tollából olvashatunk.

Hírdetés

„Rendkívüli évet zártunk, de egyelőre fellélegezhetünk” – ezt már Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere, megyei képviselő nyilatkozza Mátyás Hudák Katalinnak, s nemcsak a mögöttünk hagyott év királyhelmeci eseményeiről számol be, hanem szól a 2021-es esztendő terveiről is. Kassa – ilyen volt régen és ilyen most… címmel új sorozatot indít a lap, amelyben Korotnoky Lajos régi képeslapok segítségével tér vissza Kassa múltjába. Fecsó Szilárddal, a tornai székhelyű Fecsó Pál Polgári Társulás vezetőjével a helyi tehetséggondozásról beszélgettek, Hanesz Angelika Vágvölgyi Erika kassai óvónőt mutatja be,  míg Havasi Péter a száz esztendeje született Skultéty Csabára emlékezik.

A Kassai Figyelő a 2021-es évben is kapható a Felvidék jobb könyvesboltjaiban, ahogy megrendelhető a szerkesztőség elérhetőségein (Hernád Kiadó Kft., 040 01 Kassa, Komenský u. 24., [email protected], tel.: 0948 753 013.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »