Stumpf lenyalatná a lószart a csizmájáról Érpatak polgármesterével

Stumpf lenyalatná a lószart a csizmájáról Érpatak polgármesterével

„Ritkán fordul meg a fejemben, hogy szabadcsapatot szervezek, annak élén elmegyek Érpatakra, megfogjuk ezt az Orosz Mihály Zoltánt és videóra vesszük, amint kényszerűen nyalogatja sárcsimbókos csizmám talpát, majd esdekelve bocsánatot kér, amiért nem elég gyorsan zabálta le róla a friss lószart, én nagylelkűen persze megbocsátok, valagba rúgom, hogy most már mehet, takarodó, aztán kiteszem a Youtube-ra az egészet. Most megfordult.”

Stumpf András jelenleg a Mandiner főmunkatársa, korábban pedig a Heti Válasznál dolgozott. Azon kevesek közé tartozik, aki képes volt gyakran a kormánypropagandán is túllátni, képes volt mozgatottságtól mentesen önálló véleményt alkotni és még meg is írni azt. Ő az, aki Vona Gáborral is képes volt fröcsögéstől mentesen, valóban érdeklődően elbeszélgetni. Mondhatjuk, hogy egy autonóm újságírói személyiség, kifejezetten széles ismeretekkel. Talán pont ebből következik, hogy ahogyan képes kifejezetten egyedien megvilágítani eseményeket, úgy képes totálisan mellélőni is. Akik igazi karakterek, azok már csak ilyenek: általában remekül eltalálják a lényeget, de a nagy lendületben gyakran rendkívül meglepő eredményeket is produkálnak.

Hírdetés

Most például kifejezetten túltolta a közösségi oldalán. Történt ugyanis, hogy megjelent egy videófelvétel arról, ahogy Orosz Mihály Zoltántól, Érpatak polgármesterétől bocsánatot kér egy ügyfélfogadási időben részegen ordítozó, őt szidalmazó idős érpataki lakos. Lehet szeretni vagy nem szeretni OMZ akasztós videóját, ruháit, nyilatkozatait, de ahhoz már igencsak született Amnesty International hívőnek kell lenni, hogy azt tagadjuk, hogy a negyedik alkalommal is újraválasztott polgármester képes volt rendet csinálni a korábban csak Vérpataknak hívott településen. Hogy egy valóban következetes elvárásrendszert állított fel, amelynek ráadásul semmilyen törvényellenes vagy rasszista színezete nincsen; a tetteik alapján rombolókra és építőkre felosztott lakosoknak csak a törvényeket kell betartaniuk, bőrszíntől függetlenül együtt kell működniük. Érpatakon felmutatják a normákat, szembesítenek a törvényekkel, majd megkövetelik, hogy betartsák. Ez az, amit más polgármesterek többnyire képtelenek vagy nem mernek megtenni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »