Stróman feliratú bábu miatt állt az ülés

Egy „stróman” feliratú papírmasébábu bukkant fel ma a parlamentben a Jobbik padsoraiban, amelynek eltávolításáig felfüggesztették az ülést.

A Jobbik országgyűlési képviselője ezt megelőzően arra várt volna választ a miniszterelnöktől, hogyan kapott magyar vízumot Ghaith Pharaon szaúdi milliárdos üzletember. Gyöngyösi Márton szerint az is nemzetbiztonsági kockázatot rejt, hogy Mészáros Lőrinc és az állítólag Líbiában nemrégiben meghalt Ghaith Pharaon luxusjachtjai a horvátországi Zadarban egymás mellett parkoltak nyáron, és a két üzletember többször találkozhatott.

Hírdetés

„Noha értékeljük miniszterelnök úr személyes példamutatását, amiért a környezetében dolgozó gázszerelő a munka végeztével már nemcsak jattra, hanem egyenesen jachtra tarthat számot. Mészáros Lőrinc szerepe és hirtelen vagyonosodása igen sok találgatásra ad okot. Tisztelt államtitkár úr, vajon Mészáros Lőrinc volt az összekötő személy Orbán Viktor és a nemzetközi terrorizmus támogató Ghaith Pharaon körözött? Ő volna a stróman, aki Magyarország miniszterelnökének alvilági bekötöttségét biztosítja busás haszonért cserébe?” – tette föl a kérdést Gyöngyösi Márton.

A jobbikos képviselőnek Orbán Viktor helyett a kommunikációért felelős államtitkár kitérő választ adott. Tuzson Bence szerint inkább a Jobbik tevékenysége utal nemzetbiztonsági kockázatra.

„Hiszen pont ön, képviselőtársam, az, akiről a Jobbik belső ügyeit jól ismerők úgy nyilatkoznak, hogy az arab kapcsolatait a Jobbiknak, az arab vonalat önnek köszönhetik, mert orosz kapcsolata már korábban is volt a Jobbiknak. De mi ez, hogyha nem nemzetbiztonsági kockázat, vagy pedig olyan, hogy nem feltétlenül a magyar érdekeket képviseli a későbbiek során is. 2014-ben pont ön volt az, aki elment a donyecki szakadárokhoz és ott a választásokon részt vett, és pont ennek a következménye az, hogy Ukrajnából önt kitiltották” – reagált az államtitkár.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »