Strasbourghoz fordulhatnak Marian Cozma szülei

Strasbourghoz fordulhatnak Marian Cozma szülei

Hét évvel Marian Cozma tragikus meggyilkolása óta nincs ünnepnap a család házában, a szülők pedig a mai napig nem kaptak hivatalos értesítést a jogerős ítéletről.

Hét éve nincs megnyugvása Marian Cozma apjának – derül ki a Hír TV Riasztás című műsorának legújabb adásából. A család nem érti, miért nem kaptak hivatalos értesítést a jogerős ítéletről. Mint mondták, nem hagyják ennyiben, ha kell, az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak. A megtört szülők a Hír TV-nek arról is beszéltek, hogy a megítélt kártérítésből sem láttak még semmit.

A tragédia óta nincs a család életében ünnepnap, nem szól a házban a zene. „Majd megszakadok, ha a fiamra, Marianra gondolok” – mondta Petre Cozma.

Hírdetés

Tragédia

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án szurkálták halálra egy veszprémi lokál előtt. A büntetőügy 2012 októberében ért véget a Kúrián; a bűncselekmény ügyében öt embert ítéltek el jogerősen, közülük Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18, Sztojka Ivánt pedig 13 évre.

A bíróság mintegy 210 millió forint vagyoni kártérítésre kötelezte az alpereseket, továbbá 16 millió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg a család részére.

A Riasztás ismétlését február 13-án és 14-én tekinthetik meg a Hír TV-n.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »