"Storck nem a megfelelő személy a kapitányi posztra"

"Storck nem a megfelelő személy a kapitányi posztra"

Újabb fejezetéhez érkezett a Hemingway–Storck csörte. A Honvéd klubtulajdonosa a Népszabadságnak adott interjújában elmondta, hogy a német szakember nem a megfelelő személy a kapitányi posztra, hiszen a nemzeti együttes mellett egyszerre felügyeli a labdarúgó-akadémiákat, valamint az edzőképzést. Ennyi feladatot egy ember pedig nem láthat el.

Az egyszemélyes show létrejötte szerinte annak a felelőssége, akik elősegítik vagy legalábbis engedik ezt, ám, mint hozzátette: a tréner megalomán személyiség, ez pedig nem lehet előremutató”. Ezzel kapcsolatban kifejtette, nemcsak a feladathalmozásra gondol, hanem arra is, hogy „a kapitány például kritizálta a magyarországi edzőket a válogatott kerettagok fizikai állapota miatt, de nem nevezte meg, mely játékosok gyengébbek erőnlétileg.

Hemingway úgy véli, ki kell küszöbölni mindent, ami hátráltatja, hogy lassanként felzárkózzunk az európai középmezőnyhöz.

Hibának tartom például, hogy a vb-selejtező miatt háromhetes szünet volt a bajnokságban. Egyrészt a kerettagok többsége külföldi klubhoz tartozik. Másrészt a hazaiak kiesnek a meccsrutinból. Harmadrészt a pauza bevételkieséssel jár, és a magyar futballban nincs annyi hozam, hogy a klubok többsége akár kis összegekről is lemondjon.

Mint mondta, Storck felhívta őt Feröerről négy órával a meccs előtt, és azt állította róla, hogy az írott szó mögé bújik. Amit azonban a legjobban nehezményezett, hogy megkérdőjelezte a hazafiságát.

„Ha csak azt veszem figyelembe, mennyi pénzt áldoztam a magyar futballra, e gyanú már akkor is teljességgel alaptalan. De egyenesen értelmezhetetlen egy hazánkban foglalkoztatott német edzőtől.”

Első lépések

A történet akkor kezdődött, amikor a Honvéd tulajdonosa a Feröer szigetek – Magyarország találkozó előtt blogjában tett igen meglepő kijelentést. Mint írta, ha a válogatott nem nyer legalább három góllal Feröeren, Bernd Strock inkább menjen vissza Németországba dolgozni, a játékosok pedig szégyen feliratú táblát lógassanak a nyakukba.

Storck persze reagált, és jelezte, hogy a piros-feketék első embere ne szóljon bele a munkájába, egyben megkérdőjelezte a sportvezető együttműködésre való hajlamát és hazafiságát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »