Storck: Másképp képzeltem el a találkozót

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck a Magyarország – Horvátország mérkőzés utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az első félidőben többet várt a csapattól, a második negyvenöt percben azonban a válogatott az elmúlt időszak legjobb játékát produkálta. A horvátok mestere, Ante Cacic pedig azt hangsúlyozta, hogy a magyar együttes méltó ellenfele volt tizenegyének.

„Kicsit másképp képzeltem el a meccset. Több labdabirtoklást, több helyzetet képzeltem el. Harminc perc elteltével azonban fokozatosan javult a játékunk. Nem volt egyszerű újra felvenni a ritmust négy hónap kihagyás után, de a második félidőben már sikerült úgy játszanunk, ahogy az Telkiben az edzéseken gyakoroltuk és megbeszéltük. A második félidő azonban már más játékot hozott. Párját ritkítja, hogy ilyen nyomás alá helyeztük a horvát válogatottat. A döntetlen mindenképp megérdemelt volt” – kezdte nyilatkozatát Bernd Storck, a válogatott szövetségi kapitánya.

Mint a szakember elmondta, pozitívan látja a nemzeti tizenegy jövőjét. „Történt előrelépés a mostani játékkal” – tette hozzá Storck. Kiemelte, hogy kemény felkészülés vár a csapatra, amely képes arra, hogy fejlődjön és egy jó Európa-bajnoksággal örvendeztesse meg a szurkolókat.

A Magyar Idők újságírójával szemben pedig megvédte Szalai Ádámot, aki szerinte ugyanúgy a csapat része és szükség van rá, ráadásul a második negyvenöt percben, offenzív játékot felvonultató válogatottnak ő is tagja volt. „Szalait nem szabad a szőnyeg alá söpörni” – emelte ki. Arra a kérdésre, hogy egyes esetekben nem várt volna-e több előre történő átadást a biztonságos hazapassz helyett, elmondta, hogy hiányzott a gyorsaság a labda járatása során és a kapust is be kell vonni a játékba, hiszen ő is a pályán lévő csapat fontos eleme.

Hírdetés

 

Méltó ellenfél

A horvát válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzésről úgy vélekedett, hogy az első félidőben játszott támadó felfogásban csapata, ám a második játékrészben már a magyar fél offenzív stílusa miatt a kapujuk elé szorultak.

„A mérkőzés bebizonyította, hogy a magyar válogatott méltó ellenfél volt” – zárta mondandóját Ante Cacic.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »