Stop Jobbik lett a Stop Sorosból: így ült két szék között a földre az identitászavarossá züllesztett Vona-párt

Stop Jobbik lett a Stop Sorosból: így ült két szék között a földre az identitászavarossá züllesztett Vona-párt

A mostanit megelőző alaptörvény-módosítás leszavazásával (és az árulások azt követő sorozatával) a saját törzsszavazóik jelentős részét veszítették el, a mostani alaptörvény-módosítás és a Stop Soros megszavazásával pedig azokat, akiket az elsőként említett szavazással,  hanukázással, Spinoza-házazással és a többi gyomorforgató "gesztussal" megnyertek.

Sakk matt és kegyelemdöfés, melyet saját magának vitt be a saját egykori és jelenlegi vezetői által az erkölcsi, anyagi, szervezeti és minden más szempontból a szakadék szélére taszított párt. 

Most nevethetnénk kárörvendve, ha nem lenne szánalmas, szégyenletes, és valahol még mindig fájdalmas az, hogy hová juttatták a Jobbikot.

De a történetnek legalább vége van. Lapozhatunk.

***

Mondanivalónknak az új szavazótáborra (és azok ideológusaira) vonatkozó részéhez álljon itt bizonyítékul egy jegyzet azoktól, akiknek eddig udvaroltak:

Jobbikos abszurd

Szófogadó kisfiú módjára a Jobbik megszavazta, amit a Fidesz leöntött elé az asztalra. Igen, a gránitszilárdságú alaptörvény hetedik reinkarnációját és a Stop Sorosként emlegetett jogalkotási katyvaszt is.

Hírdetés

Minimum furcsa. Arról a Jobbikról beszélünk ugyanis, amelyik önmagát a legtökösebb ellenzéki pártnak, az egyetlen kormányváltó alternatívának tartja.

A jobbikos szavazatok csak szimbolikus jelentőséggel bírnak. Az újból kétharmados Fidesznek nem volt szüksége ellenzéki szavazatokra ahhoz, hogy hagymázas javaslatait átnyomja a parlamenten. Ettől még inkább érthetetlen az egész. A kormánypárt erőfölénye miatt az ellenzék nincs alkupozícióban, így az a feltevés, hogy a Jobbik kért (vagy kapott) volna valamit cserébe – ami esetleg összefüggésbe hozható az Állami Számvevőszék által kiszabott horribilis büntetéssel –, nem tűnik megalapozottnak.

A Jobbik azzal magyarázza a kormány iránti lojalitását, hogy a célokkal egyetért: Magyarország védelme és biztonsága mindenek felett. Csakhogy rögtön hozzáteszi, hogy az elfogadott javaslat a kormánypropaganda állításaival ellentétben nem fogja megállítani az illegális migrációt, nem alkalmas a kereszténység védelmére – és így tovább. A Jobbik igyekszik mindenkit megnyugtatni, hogy mindaz, amit közreműködésével a Fidesz törvénybe erőltetett, „ebben a formában életszerűtlen, alkalmazása kivitelezhetetlen, tehát károkat sem fog okozni”.

Történelmi pillanat. Nem emlékszünk rá, hogy létezett valaha ellenzéki párt a magyar Országgyűlésben, amely úgy szavazott meg egy kormányzati előterjesztést, hogy saját bevallása szerint eleve tudta: totális baromság.

Persze, a Jobbik azt is tudta, ha nem így tesz, a Fidesz és médiagépezete garantáltan a magyar érdekek elárulásával fogja vádolni. Ugyanúgy, ahogyan azok a Jobbikból kivált szakadárok is, akik lassan már gyülekeznek Ásotthalmon, hogy új pártot alapítsanak.

A kutyaszorítóban lévő Jobbik a nagy nemzeti kártyacsatában rossz lapot húzott. De ezért nem a lapjárást, hanem csakis saját magát okolhatja.

Czene Gábor – Népszava

Frissítés: elégedetlenkedik a liberális 24.hu is

Ilyen ellenzék mellett minek az embernek Fidesz? című cikkükben rezignáltan megállapítják:

A Jobbik, mint a legnagyobb ellenzéki párt, megszavazta a Stop Sorost és az Alkotmánymódosítást is. Egyetértenek ugyanis az iránnyal, de szerintük nem lett elég jól megszövegezve a törvény.

(A grafikát Toroczkai László Facebook-oldalán találtuk.)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »