Stoltenberg összehívta a NATO-tagállamok nagyköveteit a lengyelországi incidens kapcsán

Stoltenberg összehívta a NATO-tagállamok nagyköveteit a lengyelországi incidens kapcsán

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdára rendkívüli találkozót hívott össze a NATO-tagállamok nagyköveteivel, amelyen a lengyelországi incidens utáni helyzettel foglalkoznak majd.

Több világügynökség szerint Lengyelország az Észak-atlanti Szerződés 4. cikke alapján kérte a találkozó összehívását.

E cikk szerint bármely NATO-ország konzultációt kérhet a szövetség valamennyi tagjától, ha saját magát vagy a szövetség bármely más tagját veszély fenyegeti.

A Reuters egy meg nem nevezett diplomatát idézve azt mondta, hogy a NATO-nak óvatosan kell eljárnia ebben a helyzetben, és meg kell várnia a pontos információkat a lengyelországi Przewodów faluban történt incidensről.

Hírdetés

Az ukrán határ közelében található Przewodówban történt incidens kedd délután történt, amikor két ember vesztette életét egy gabonaszárító felrobbanásában.

Joe Biden amerikai elnök szerda reggel arról számolt be, hogy a rakétát, amely kedden Lengyelország területén landolt, minden bizonnyal nem Oroszországból lőtték ki. Vannak arra utaló jelek, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta volt. Biden konkrétan egy SZ-300-as, szovjet gyártmányú rakétarendszer által kilőtt légvédelmi rakétáról beszélt.

Biden: A Lengyelország területén landoló rakétát valószínűleg nem Oroszországból lőtték ki

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »