Stöger: A legjobbunk kell a Slavia ellen

Stöger: A legjobbunk kell a Slavia ellen

A magyar bajnok Ferencváros ma este (20.00) a cseh Slavia Praha együttesét fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén.

A zöld-fehérek egyelőre százszázalékosak a sorozatban, hiszen a koszovói Pristina és a litván Zalgiris Vilnius együttesével szemben is kettős győzelemmel jutottak tovább. A második selejtezőkörben aratott győzelemmel az már eldőlt, hogy a 2019-ben az Európa-liga, tavaly pedig a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt Ferencváros 2021 őszén is érdekelt lesz valamely európai kupasorozat csoportkörében.

Hírdetés

„A játék minden összetevőjében javulnunk kell – jelentette ki Peter Stöger, a Ferencváros mestere. – A Slavia remek csapat, jó játékosokkal, fizikálisan is erős ellenfélre számítunk. Fel kell nőnünk a feladathoz, és támadásban is a legjobbat kell nyújtanunk.”
Egy esetleges továbbjutás esetén a Fradi a CFR Cluj–Young Boys párharc győztesével találkozhat a BL-selejtezők rájátszásában. Azonban erre még nem szeretnének gondolni a zöld-fehérek. 

„Ebben a pillanatban teljesen felesleges arról beszélni, mire lennénk képesek a lehetséges ellenfelekkel szemben    – mondta a Nemzeti Sportnak a 25 esztendős amerikai védő, Henry Wingo. – Ha túljutunk a Slavia Prahán, még nagyon sokat beszélhetünk a CFR-ről és a Young Boysról, de egyelőre csak a cseh bajnokra figyelünk. Hatalmas hibát követnénk el, ha a szerdai meccsnél előrébb tekintenénk, most az a legfontosabb feladat, hogy olyan eredményt érjünk el a Groupama Arénában, amelyre építhetünk a visszavágón. A futballban bármi megtörténhet, mi örülnénk a legjobban, ha többgólos győzelmet aratnánk, de őszintén szólva nehezen tudom elképzelni, hogy már Budapesten eldől a párharc.” 
A legrosszabb esetben, azaz egy esetleges Slavia Praha elleni búcsút követően az Európa-liga playoffjában lenne érdekelt a gárda, ott a vesztesek a Konferencia-liga főtábláján indulhatnak majd. Továbbjutás esetén újra a BL csoportkörért szállnának harcba a zöld-fehérek, de ha nem is járnának sikerrel, akkor az EL-főtáblával vigasztalódnának.
A találkozó 20 órakor a spanyol Jesús Gil Manzano sípjelére kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. ⋌(MTI, nso)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »