Stephen Hawking, Noam Chomsky és ezer amerikai agytröszt a robotok háborúja ellen

Stephen Hawking híres fizikus, Noam Chomsky filozófus, Elon Musk technológus vezető és több ezer más, magas rangú szakértő nyílt levélben fordult az amerikai illetékesekhez, amelyben a „gyilkos robotok” betiltását sürgetik. A mesterséges intelligencia elérte azt a szintet, amellyel a jövő háborúi a nukleáris fegyverkezésen túl a robotok háborújává züllesztik a harmadik forradalom eseményeit a puskapor és a nukleáris fegyverek után.

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak és a Google DeepMind vezérigazgatója Demis Hassabis is aláírta a levelet. A levél aláírói szerint az intelligens támadó fegyverek minimálisra csökkentenék az emberi élet fogalmának jelentőségét. Az autonóm fegyverrendszerek tömeges fejlesztése az atombombánál is nagyobb horderejű lépés az emberiség számára kulcskérdés, hogy mit kezd a globális AI fegyverkezési versennyel.

Hírdetés

Az autonóm fegyverek kiválóan alkalmasak az olyan feladatok elvégzésére, mint a gyilkosságok, nemzetek destabilizálása, lakosság leigázása és bizonyos népcsoportok kiirtása – tették hozzá.

2015 májusában a Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) vezérigazgatója, a Tesla Motors elektromos autógyártó egyik alapítója, valamint a Pay Pal online fizetések rendszerének kidolgozója is aggodalmának adott hangot.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »