Starmer: a munkáspárti kormány nem hajtja végre a ruandai áttelepítési tervet

Starmer: a munkáspárti kormány nem hajtja végre a ruandai áttelepítési tervet

Starmer: a munkáspárti kormány nem hajtja végre a ruandai áttelepítési tervet Mészáros Richárd2024. 07. 06., szo – 15:42

Az újonnan megalakult munkáspárti brit kormány nem kívánja végrehajtani a Nagy-Britanniába illegálisan, embercsempészek szervezésében csónakokkal érkező menedékkérők ruandai áttelepítési programját – közölte szombaton Sir Keir Starmer brit miniszterelnök.

Hírdetés

Az előző, konzervatív párti kormány 2022 tavaszán kötött államközi szerződést Ruandával arról, hogy a brit határokat illegálisan átlépő menedékkérőket a közép-afrikai ország befogadja. A jogi és parlamenti csatározások miatt azonban az áttelepítési program nem indult el, és a Konzervatív Párt vereséget szenvedett a csütörtöki parlamenti választásokon a Munkáspárttól.

Szombaton, a Downing Streeten tartott első miniszterelnöki sajtóértekezletén Starmer úgy fogalmazott, hogy a ruandai áttelepítési terv „kimúlt és el is temették, még mielőtt elkezdődött volna, nincs elrettentő hatása, én pedig nem kívánok ilyen szemfényvesztésekkel foglalkozni”.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »