Stabilitást és megújulást ígér a Jobbik-Konzervatívok új elnöksége

Stabilitást és megújulást ígér a Jobbik-Konzervatívok új elnöksége

.Felelős döntést hozott a Jobbik-Konzervatívok tagsága a párt kongresszusa szombaton: megalakult a Jobbik új elnöksége Adorján Béla vezetésével. Az új elnök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés képviselőjeként, illetve vásárosnaményi önkormányzati képviselőként dolgozott a politikában. Megválasztása bebizonyította, hogy személye elfogadott pártban és számíthat a tagság bizalmára.

Óriási szükség van most közösségünknek az összefogásra és bizalomra, ami ahhoz is kellett, hogy megalakulhasson a párt új elnöksége

– jelentette ki Adorján Béla a tisztújító kongresszus utáni sajtótájékoztatón.

Elismerte, hogy a párt egy olyan tragikus választási eredményen van túl, ami szükségszerűen megkívánja, hogy számot vessenek a múltjukkal, hogy jövőképet tudjanak adni a magyar választópolgároknak és a Jobbik tagságának. Az új elnökség megválasztásával megalapozták a rendet a pártban – hangsúlyozta az új elnök.

„Bizton állíthatom, hogy a körülöttem látható alelnökök mind egyéni adottságaikban, mind a párt iránti elkötelezettségükben alkalmassá tesznek minket arra, hogy stabilitást és új irányt szabjunk a Jobbik-Konzervatívoknak” – szögezte le Adorján Béla. Reméli, hogy sikerül megerősíteni a párt társadalmi bázisát és visszavezetni a Jobbikot arra az útra, „amiről néhány éve a sok zűrzavar miatt letért”. Komoly munkát ígért a pártelnök, melynek elsődleges lépése megerősíteni a kapcsolatot a tagsággal, illetve újraépíteni a választókkal a bizalmi viszonyt.

Hírdetés

Arra vállalkozom, hogy az emberektől eltávolodott politikát újra visszavezessem arra az útra, ami közvetlenül a magyar emberek problémájával foglalkozik

– fogalmazott Adorján Béla.

Ígérte: a Jobbik a súlyuknak megfelelő választ fog adni a problémákra, „ha súlyos a probléma, határozott, kőkemény választ” fognak adni. Szerinte fontos, hogy a politika bizalmat ébresszen és reményt keltsen a válaszókban. Adorján Béla kifejezte hitét abban, hogy erős csapatként fognak tudni együtt dolgozni az új elnökséggel.

A Jobbik-Konzervatívok általános elnökhelyettesként Dr. Brenner Koloman fogja segíteni Adorján Béla munkáját. Kvárik Anita továbbra is tagja marad a párt elnökségének, akinek egy még meg nem nevezett feladatköre lesz a párt rendbetételében. További alelnökök lesznek Ander Balázs országgyűlési képviselő és Révy Attila. Z. Kárpát Dánielt országgyűlési képviselő és Dr. Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok parlamenti frakcióvezetője továbbra is maradnak az elnökségben.

Adorján Béla úgy foglalta össze az előttük álló időszak terveit, hogy az új elnökség egyszerre fog stabilitást és megújulást hozni a Jobbik-Konzervatívok számára, melynek célja, hogy hatékonyan képviselhessék a magyar emberek érdekeit.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »