SS-veterán előtt beszélt volna Novák, de lemondta

Inkább a magyar hősökre emlékezik a Jobbik – ezzel magyarázta Novák Előd, miért nem vesz részt közös rendezvényen egy SS-veteránnal. A kitörésnapi megemlékezésen ott lesz egy nemzetiszocialista zenekar is.

Ugyanazon a kitörésnapi rendezvényen szólalt volna fel Novák Előd, mint a Nordland SS hadosztály veteránja, Klaus Grotjahn, ám végül lemondta a részvételt – írta az Index. A február 6-ai esemény plakátján korábban szerepelt a Jobbik logója is, de azt is leszedték már róla. Grotjahn előadása mellett a megemlékezésen a tervek szerint változatlanul jelen lesz Tyirityán Zsolt (Betyársereg), Kónyi-Kiss Botond (Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom), illetve Mészáros István (Új Magyar Gárda). Este fellép a Nemzeti Hang, a Sturmkommando és az Indulat.

Vita nélkül

A Jobbik alelnöke az Indexnek arról beszélt, hogy nem jobbikos rendezvényről van szó, csak meghívták őt, miként tavaly is. „Most azonban pontosítanunk kellett, idén az óbudai Jobbik Kitöréstúráján leszek, ezért úgy döntöttünk, hogy ezen a rendezvényen ezúttal nem veszek részt” – jelentette ki a képviselő.

Hírdetés

Novák hozzátette azt is: meglepve látta, hogy a program részét képezi egy SS-veterán előadása is. „A Jobbik a magyar hősökre helyezi a hangsúlyt” – emelte ki a politikus, leszögezve azt is, hogy valószínűleg jövőre sem lesz ott a rendezvényen, de „vita nélkül váltak el.”

Pozsonyi csata és Rongyos Gárda

Novák több kitöréstúrán is megemlékezett már a német és magyar csapatok II. világháború végi akciójáról. A politikus szerint dicséretes, hogy „a kitörés történelmi emlékezetének ápolása a Jobbik elnöksége által is jóváhagyott módon kultúrpolitikánk részét képezi.” Mint mondta, a Jobbik emellett felvállalja a pozsonyi csata és a Rongyos Gárda emlékezetét is.

Árja Európa és parádé helyett tömegsír

Grotjahn részvétele mellett érdemes kitérni az Indulat zenekaréra is. Tisztelet és hála című számukban például arról dalolnak: „az árja Európa elit osztaga, // előttük megnyílik még a Valhalla kapuja. // Hugo Boss-öltönyökön ezüst halálfej, // becsületünk a hűség, soha nem felejtjük el: // fajunk szabadságáért a halálba meneteltek, // tisztelet és hála a fekete seregnek.” Mi kell még? című dalukban ez hallható: „Ahol látod hogy pusztul a fajod, // De még nem érzékeled az utat, // Ahol a Nemzeti Szocialista eszme // Egy pontba mutat!” Elődzenekaruk, az EgOIst Pride pedig Meleg hányinger című számában kelt ki a melegek ellen: „Eddig tartott a tűréshatár // Parádé helyett a tömegsír vár rád.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »