„Sprintelnek” a magyarok elől a brüsszeliták

„Sprintelnek” a magyarok elől a brüsszeliták

Ursula még mosolyog…

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke tett látogatást Alexander De Croo belga miniszterelnöknél, akivel közös sajtótájékoztatót tartottak. A látogatás oka az volt, hogy az ország január elsejével átvette az EU Tanácsának soros elnökségét. Ebben a szerepben Belgiumnak június 30-ig meghatározó szerepe lehet az EU-s folyamatok priorizálásában.

A belga miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy az EU pénzügyi támogatásának növelésével az erősebb demokráciáért és Ukrajna szabadságáért fog dolgozni.

Az Európai Unió számára kijelölt utat azzal indokolta, hogy szerinte az európai lakosság egyértelmű elvárásokkal rendelkezik, hogy az megvédjék őket és növeljék a jólétüket.

A bizottság elnöke beszédesen fogalmazott:

Hírdetés

Az ön elnöksége a bizottságom hivatali ideje alatt elindított számos projekt célba érését jelenti majd. Számítok a belga sprinterek tehetségére, akik az önök kerékpáros bajnokainak köszönhetően világhírűek, hogy megtegyék ezt a végső sprintet. Néhány fontos ügyet kell befejeznünk

– mondta a belga kormányfőnek. 

Az említett sprintfutást indokolhatja az a félelem, hogy Magyarország a soron következő állam, aki a következőként az EU soros elnökségét fogja ellátni, így valamelyest változhatnak majd a prioritások Brüsszelben.

Borítókép: Alexander De Croo belga miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a belga EU-elnökség alkalmából tartott brüsszeli ünnepséget követő sajtóértekezletre érkezik 2024. január 5-én (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

www.magyarnemzet.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »