Spöttle: bárhol történhet támadás

Spöttle: bárhol történhet támadás

A repülőterek könnyű célpontok lehetnek. Elképzelhető, hogy több országra kiterjedő terrortámadásokról lehet szó – mondta George Spöttle az M1-en.

A legfrissebb hírek szerint 13 halottja és a 35 sebesültje van a brüsszeli robbantásoknak. Egész Európában fokozott ellenőrzést kell bevezetni, mert a kontinensen bárhol történhet támadás. „Elképzelhető, hogy egy több országra kiterjedő terrortámadásokról lehet szó” – mondta George Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1-en.

Hírdetés

A szakértő szerint sejteni lehetett, hogy Salah Abdeslam elfogása nem marad válasz nélkül. „Ez egy válaszlépés volt és meg akarták mutatni a brüsszeli hatóságoknak és Európa biztonsági szerveinek, hogy ők uralják továbbra is a terepet” – közölte Spöttle, aki szerint további merényletek lehetnek.

A repülőtéren történt merényletről George Spöttle elmondta, hogy a reptércsarnokba bejutni nagyon könnyű bárkinek. „A reptereket kívülről nem védik, bármikor be lehet menni a budapesti, a berlini, vagy a brüsszeli repülőtérre is” – mondta a szakértő.

Spöttle szerint az Iszlám Államnak az célja, hogy minél több keresztényt meggyilkoljanak, destabilizálják az országot és megmutassák, hogy tőlük félni kell. Háború zajlik Európa szívében köztünk és a terroristák és az IÁ között – mondta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »