Sportszeradomány háromszéki és székelyföldi kluboknak (Kosárlabda)

Sportszeradomány háromszéki és székelyföldi kluboknak (Kosárlabda)

Hat székelyföldi klub – köztük két háromszéki is – kapott hiánypótló sporteszközt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségétől (MKOSZ), az adomány a Külgazdasági és Külügyminisztérium közreműködésével és a Soproni Darazsak Akadémia szakmai felügyeletével és támogatásával érkezett meg a Kovászna, illetve Hargita megyei utánpótlás-neveléssel foglalkozó együttesekhez.

A Soproni Darazsak Akadémia szakmai felügyeletével és támogatásával összesen négymillió forint értékű sporteszköz érkezett a napokban Székelyföldre, amit két Kovászna és négy Har­gita megyei klub kapott meg. A hiánypótló sportszeradományt a Külgazdasági és Külügyminisztérium közreműködésével szállították Sepsiszentgyörgyre, ahol kedden Fűrész Diána főtanácsadó és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Bodnár Péter jelenlétében vehette át a Sepsi ISK, a Kézdivásárhelyi SE, a Székelykeresztúri Egyesülés, a Vendor SE Székelyudvarhely, a Gyergyószentmiklósi ISK és a VSK Csíkszereda képviselője.

Hírdetés

Fűrész Diána, aki szintén kosárlabdázó volt, rövid felszólalásában köszönetet mondott a hat székelyföldi klubnak, hogy nap mint nap azért dolgoznak, hogy a magyar gyermekek számára sportolási lehetőséget biztosítsanak, és reméli, hogy több száz gyermeknek jelentenek örömet ezek a sporteszközök. Bodnár Péter úgy fogalmazott, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége minden, a kosárlabdázással kapcsolatban lévő gyerekért felelős, és örvendenek, hogy segítséget nyújthattak ennek a hat egyesületnek, s megígérte, hogy a jövőben is folytatni fogják a támogatást. A főtitkár továbbá hozzátette: az érintett sportszervezetek kérelme alapján és a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai felügyelete mellett állították össze az adományt. Ez 120 kosárlabda mellett edzéshez használatos gumiszalagokat, ugróköteleket, medicin- és szivacslabdákat, steppadokat, palánkokat, rugós gyűrűket, jelölőmezeket, magas bójákat stb. tartalmaz.

A Soproni Darazsak Akadémia kapcsolata a székelyföldi klubokkal augusztusban lesz egyéves, tudtuk meg Molnár Balázstól, a magyarországi csapat ügyvezető igazgatójától. A sportvezető kifejtette, hogy az elmúlt időszakban negyedévente voltak szakmai konzultációk, a székely edzők már három alkalommal is ellátogattak hozzájuk, illetve egy-két alkalommal már ők is voltak itt. Bevallása szerint most azon dolgoznak, hogy a következő egy esztendő célkitűzéseit, feladatait és együttműködési pontjait véglegesítsék, azzal a reménnyel, hogy a határon túli magyar kosárlabda közösséget erősítő program tudjon lenni, és igyekeznek a továbbiakban is a maguk módján szerény segítséget, szakmai támogatást nyújtani. (t)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »