Sportközgazdász: sokrétű lesz Magyarország bevétele az Eb-részvétel miatt

Sportközgazdász: sokrétű lesz Magyarország bevétele az Eb-részvétel miatt

Dénes Ferenc szerint a magyar futballnak önmagában is jó marketing, hogy Marco Rossi csapata Eb-résztvevő, és bár az UEFA gondolkodhat azon, hogy egyetlen helyre tegye át a tornát, ezt most nem tartja valószínűnek.

Hogy mit hoz az MLSZ konyhájára a csütörtök esti „magyar-izlandi”, illetve a kijutás a 2021-es labdarúgó-Eb-re, azt korábban már részletesebben is ecseteltük, azonban Dénes Ferenc sportközgazdász további nyereségeről is szólt az InfoRádióban.

Először is leszögezte: a kijutásért járó bő 3 milliárd forint rengeteg pénz, de a magyar labdarúgás „kitüntetett helyzetéből adódóan azért nem meghatározó, de fontos”.

„Az esemény rengeteg pénzt hoz az ország a turizmus révén, hiszen egy ilyen nagyságrendű fesztivált megrendezni is komoly bevételt jelent, valamint nagyon nagy marketinget is a magyar labdarúgás számára” – vélekedett.

A csütörtöki mérkőzés ráadásul „megerősítette a magyar labdarúgásnak azt a helyét, amelyet az elmúlt 2-3 évben kivívott”, kiderült, hogy „nem véletlenszerűen vannak a jó eredményeink”, ám így is csak egy

„részállomás, ahol tartunk most”.

Hírdetés

Az eseményhez kapcsolódó bevételek megítélése szerint annál is fontosabbak, hiszen a magyar labdarúgás infrastruktúrájába a közelmúltban komoly befektetés történt, felépült például nagyságrendileg 150 milliárd forintért az új Puskás Stadion.

Ismert, felröppent olyan hír is nemrég, hogy a 12 rendező város helyett az utazások minimalizálása végett a korábbiakhoz hasonlóan mégis egyetlen rendezője lenne a foci-Eb-nek, mégpedig Oroszország, emiatt Szabados Gábor sportközgazdász az InfoRádióban figyelmeztetett is, hogy ez eurószázmilliós mínuszt jelentene Magyarország számára.

„Jó és helyes, hogy

alternatívákban gondolkodik az UEFA, nem szolgáltathatja ki magát annak, hogy áprilisban kelljen gondolkodnia azon, hogy s mint legyen.

Úgy látom, mindenki abban reménykedik, hogy tavaszra normalizálódik a helyzet, és visszaszorítható lesz a járvány. Mindenki sokat fektetett abba, hogy házigazda legyen” – mondta erről Dénes Ferenc.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »