Spiró immár a Szegedi Nemzeti Színház művészeti vezetőjeként hirdetheti, hogy nem csak a szemetek tudnak magyarul

Spiró immár a Szegedi Nemzeti Színház művészeti vezetőjeként hirdetheti, hogy nem csak a szemetek tudnak magyarul

Keszég László, a miskolci színház 46 éves rendezője lett a Szegedi Nemzeti Színház új főrendezője, és Spiró György Kossuth-díjas író, költő, műfordító az új művészeti vezető.

Az új vezetőket Botka László polgármester és Gyüdi Sándor főigazgató mutatta be kedden a városházán.

Hírdetés

– A város büszke a színházára és évszázados színházi hagyományaira, ugyanakkor fontos, hogy az intézmény folyamatosan megújuljon. A művészeti munkába a politika továbbra sem szól bele – hangsúlyozta a városvezető. Az önkormányzat azonban 100 százalékban tulajdonosa a színháznak, jövő pénteken a közgyűlés fogadja el a város költségvetését, benne a színháznak nyújtandó támogatással.

A politikus kiemelte, az önkormányzat erőn felül is támogatja a teátrumot. A színház támogatása emelkedik. A kormányzat ugyanis folyamatosan csökkentette az elmúlt években a központi támogatást. Míg 2011-ben 582 millió forintot biztosított, addig idén 507 millió forintot. Ami 13 százalékos elvonás, inflációval együtt 20 százalékos csökkenés. Ezt pótolja az önkormányzat, vagyis 30 millió forinttal növeli az intézmény támogatását. Ez annyit jelent, hogy a költségvetésből 350 millió forintot ad a működéshez. Ezen felül az épület homlokzatának rendbetételéhez 9 millió forinttal járul hozzá – adja hírül a Délmagyar.

A hungarofób zsidó "legendás" magyargyalázó versét sajnos nem szavalták el, pedig úgy lett volna teljes – és őszinte – az ünnepség.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »