Spengler-kupa: Gólzáporos mérkőzések a harmadik napon

Spengler-kupa: Gólzáporos mérkőzések a harmadik napon

Gólokban gazdag mérkőzéseket láthattak azok, akik követték a Spengler-kupa harmadik napjának a mérkőzéseit. A délutáni meccsen a remek formában lévő Ambri-Piotta 7-3-re verte az IFK Helsinki csapatát, majd este a Sparta Praha esélyt sem adva a házigazdáknak, 9-2-re ütötte ki a HC Davost.

Torriani csoport

A mérkőzés elején az Ambri-Piotta rögtön magához ragadta a kezdeményezést, és beszorította az IFK Helsinkit a saját harmadába. Jöttek is a gólok, előbb Pestoni, majd Mcmillan talált be. A második harmadban Chlapík góljával már 3-0-ra vezetett a svájci csapat.

A Helsinkinek sikerült egy gólra felzárkóznia, előbb Motin, majd Rantaraki talált be, de Kneubuehler góljával újra kettő volt a két csapat között.

A záró harmadban Špaček egy szép találattal 5-2-re növelte a svájciak előnyét. Nattinen még szépíteni tudott, de előbb Heim szerzett gólt, majd Kneubuehler volt az, aki beállította a 7-3-as végeredményt.

Ez azt jelenti, hogy az Ambri-Piotta megnyerte a csoportot, így egyenes ágon bejutott az elődöntőbe. Az IFK Helsinki a harmadik helyen végzett, így a másik csoport második helyezettjével mérkőzik meg a negyeddöntőben.

Cattini csoport

Hírdetés

Az esti mérkőzésen a csoport első helyéért küzdött meg a Sparta Praha és a házigazda HC Davos. A mérkőzés nagy iramban kezdődött. Kempny góljával a Sparta szerezte meg a vezetést. Ostap Stafin megduplázta az előnyt, ám a harmad végén Stránský szépíteni tudott. A második harmad elején a Sparta egy emberhátrányos gólt tudott szerezni Kempny jóvoltából. Ez erőt adhatott a cseheknek, hiszen nemsokkal rá Jan Buchtelének is sikerült betalálnia, így már 4-1 volt az állás. A davosiak hiába próbálkoztak, nem tudtak visszakapaszkodni a mérkőzésbe. Sőt, a csehek még inkább megtáltosodtak, Horák és Vitouch is betalált, így 6-1-es eredménnyel vonultak szünetre a csapatok a második játékrészt követően.

A harmadik harmadra gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés sorsa, de a Sparta így sem állt le, hiszen Repík, Dvorácek és Horák is betalált, így már 9-1-es eredmény villogott az eredményjelző táblán.

Az utolsó szó mégis a davosiaké volt, húsz másodperccel a vége előtt a rutinos svájci csatár, Andres Ambühl talált be, és így 9-2-vel zárult a mérkőzés.

A Sparta Praha magabiztos győzelmének köszönhetően veretlenül nyerte meg a csoportot, ez pedig azt jelenti, hogy nem kell negyeddöntőt játszania, hanem egyenes ágon bejutott az elődöntőbe. A HC Davos a második helyen zárta a csoportot, így negyeddöntőt játszik a másik csoport harmadik helyezettjével, vagyis az IFK Helsinki csapatával.

Eredmények


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »