Speciálisan képzett dolgozók okozhatták a múlt szerdai metróbalesetet

Speciálisan képzett dolgozók okozhatták a múlt szerdai metróbalesetet

Komoly fejtörést okoz a BKV-nak a szerdai metróbaleset: a belső vizsgálattól függően­ elképzelhető, hogy ki kell rúgni az ütközést okozó masinisztákat. Ám nincs, aki dolgozzon helyettük, hiszen a munkások speciálisan képzettek, ugyanis a kis mozdonyhoz, amivel az alagútban furikáznak, miközben kisebb karbantartásokat és biztonsági ellenőrzéseket végeznek, speciális képzés és vizsga kell – írja a Blikk.

Hírdetés

A lapnak nevük elhallgatását kérő BKV-s dolgozók azt mondták, ilyen végzettségű és gyakorlott masinisztát nem lehet csak úgy pótolni. A rendőrségi nyomozás és a fegyelmi vizsgálat végéig így sem dolgozhatnak a balesetet okozó vonatvezetők. A Blikk úgy tudja, helyettesítésüket túlórával, illetve a szabadságok rovására tudják átmenetileg megoldani.

Mi is beszámoltunk arról, hogy szerdán két szolgálati vonat koccanásos balesetet szenvedett a 2-es metró vonalán, a Blaha Lujza téri megállónál, és az ütközés során a pótkocsik kisiklottak. A baleset miatt a hajnali üzemkezdettől 10 óráig pótlóbuszok jártak az Örs vezér tere és a Deák tér között. A BRFK közölte, hogy nyomozás indult vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt, és két embert előállítottak.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »