Spanyolországban nőtt a szállodákban lefoglalt vendégéjszakák száma áprilisban

Spanyolországban 4 millió 50 ezer volt a szállodákban lefoglalt vendégéjszakák száma áprilisban. Egy éve ugyanebben a hónapban a mutató nulla volt, miután a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorú korlátozások arra kényszerítették az embereket, hogy mindenki maradjon otthon, ez pedig a padlóra küldte az idegenforgalmi ágazatot.

Az idei áprilisi adat még jócskán, mintegy 85 százalékkal elmaradt a pandémiát megelőző év azonos hónapjához, 2019 áprilisához viszonyítva.

A szállodákban lefoglalt vendégéjszakák száma az idei első négy hónapban 71 százalékkal volt alacsonyabb a tavalyi azonos időszakkal összevetve a spanyol statisztikai hivatal hétfőn ismertetett adatai szerint. Spanyolországban 2020 március közepéig semmi nem korlátozta az utazást.

A statisztikai hivatal kimutatásaiból az is kiderült, hogy idén áprilisban a hazai turistákra jutott a lefoglalt vendégéjszakák 70 százaléka.

Hírdetés

Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy bármely országból szabadon utazhatnak Spanyolországba június 7. után azok, akiknek koronavírus elleni oltása már teljes.

A kormány számításai szerint ezen a nyáron 8,5 és 10 millió közötti külföldi turista látogatása várható, ami a járvány előtti nyári szezon 30-40 százalékát jelenti.

Spanyolország 2019-ben a világ második leglátogatottabb országa volt, összesen 83,7 millió nemzetközi turistát fogadott. A pandémia miatt tavaly 18,9 millió külföldi választotta úti célként, ami 77,3 százalékos visszaesést jelentett a megelőző évhez képest.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »