Spanyolország: Lenácizták az ukrán légióst, félbeszakadt a meccs

Spanyolország: Lenácizták az ukrán légióst, félbeszakadt a meccs

A spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban félbeszakították a Rayo Vallecano–Albacete mérkőzést, miután a hazai szurkolók „lenácizták” a vendégek ukrán játékosát, Roman Zozulját – írja a Marca.

A találkozót az első félidőben kellett félbeszakítani azt követően, hogy a Rayo-szurkolók „puta Nazi”, azaz „kibaszott náci” megjegyzéseket tettek Roman Zozuljára, az Albacete ukrán labdarúgójára.

Hírdetés

„Zozulja, te kibaszott náci…” – énekelték a hazai drukkerek a csatárnak. Paco Jémez, a Rayo edzője arra kérte a szurkolókat, hogy mutassanak tiszteletet az ukrán támadónak, aki korábban egyébként játszott a Rayo Vallecanóban is. „Csak egy vicc volt, csak egy vicc volt…” – próbálták menteni a menthetőt a szurkolók, ám a játékvezető nem indította újra a mérkőzést.

Az ukrán játékost egyékbént az edzéseken is szokták várni Rayo-szurkolók transzparensekkel, amelyen a „nácik nincsenek üdvözölve” és egyéb hasonló feliratok vannak, valószínűleg utalva ezzel a csatár ukrán nacionalista előéletére. A Rayo Vallecano egyébként a szélsőbaloldali szurkolótáboráról hírhedt.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »