Spanyol szélsőségesek felgyújtották Madrid legnagyobb mecsetét

Spanyol szélsőségesek felgyújtották Madrid legnagyobb mecsetét

Szélsőjobbosok a brüsszeli eseményekre reagálva felgyújtották Madrid legnagyobb mecsetét. Az anyagi kár nem jelentős. Tettüket a terrorizmus elleni fellépéssel magyarázták. Az égő épületen, melyet kedd este gyújtottak fel, a “Ma Brüsszel, holnap Madrid?” feliratot erősítettek.

 

Az égő épületről készült képkockákat szerdán tette közzé a szélsőjobbos szervezet, a Hogar Social Madrid közösségi oldalán.

 

A kár nem jelentős

 

“Íme, az első képek az M-30 mecsetről, az iszlám terrorizmus elleni fellépésként. El a mecsetekkel Európából,” olvasható a fényképek mellé írt kísérőszövegen.

 

A spanyol kormányzat 2014-ben kiderítette, hogy az M-30-as mecset környéki éttermeket szélsőséges iszlám csoport is használta,  az ISIS számára ott verbuválta a harcosokat. A sejtet ezt követően lebuktatták és feloszlatták.

Hírdetés

 

A muszlimok elítélték a támadásokat

 

A madridi muszlim közösség a gyújtogatásra reagálva elítélte a brüsszeli robbantásokat, jelezve, hogy a muszlimok többsége ezt ugyanígy gondolja. Hozzátették, hogy a brüsszeli áldozatok között muszlimok is vannak.

 

Madrid baloldali polgármesternőjének, Manuela Carmennak a pártja a gyújtogatásra reagálva elutasította a muszlimok kriminalizációját és együttműködésre szólított fel a terrorizmus elleni harcban.

 

SME

 

Nyitókép: thespainreport.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »