Sosem találnák ki, hogy Markó Béla szerint ki a felelős az erdélyi magyarság mostani helyzetéért

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a Szövetségi Képviselők Tanácsa marosvásárhelyi ülésén beszélt arról, hogy felerősödött a magyarellenesség Romániában.Vajon ki rejtőzik az arc mögött? A válaszért görgessen lejjebb! — Forrás: pixabayA témában felszólalt Markó Béla is, a szövetség volt elnöke, aki bejelentette: megtalálta a felelőst az erdélyi magyarság drámai helyzetéért.
Az erdélyi magyarság érdekeit a közigazgatás minden szintjén és területén 26 éve képviselő szervezet örökös szenátora, egykori elnöke, a román kormány egykori miniszterelnök-helyettese szerint ez a személy nem más mint — és most tessenek megfogózni!:

Hírdetés

Szijjártó Péter, Magyarország kormányának külgazdasági és külügyminisztere.Szijjártót egy január végi kijelentése leplezte le — bukaresti látogatásán a magyar külügyér azt találta nyilatkozni, hogy: Román-magyar sikertörténetek kellenek ahhoz, hogy a vitás kérdésekre, így a kisebbségi kérdésre is választ tudjanak találni. Markó szerint ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy „Magyarországon nem ismerik föl, hogy most kell lépni és nem holnap vagy holnapután”, ez pedig „fokozza a nehéz helyzetet”. Arról, hogy az RMDSZ Bukarestben szocializálódott politikusai mikor és merre lépnek, végre nem önnön érdekükben, hanem az erdélyi magyarságért, Markó úr sajnos egy árva szót sem ejtett. 
vhegy.com


Forrás:magyarellenesseg.com
Tovább a cikkre »