Sosem találja ki, miért büntették meg a Budaházy-ügyben eljáró bírónőt

Sosem találja ki, miért büntették meg a Budaházy-ügyben eljáró bírónőt

Igaz, hogy Kenéz Andrea lassan fél éve varrta Budaházyék nyakába az elképesztően aránytalan, tizenhárom év fegyházat jelentő ítéletét, azonban a bírónő a mai napig adós maradt egy roppant fontos kötelezettségével.

Ugyanis elfelejtette írásba foglalni a szóban forgó verdiktet, amiért most elő is vette a Fővárosi Törvényszék, tudta meg az Átlátszó.

Az oldal összefoglalójából kiderül: nem elég, hogy a testület elnöke visszavonta Kenéz Andrea „munkahelyen kívüli munkavégzésre vonatkozó engedélyét”, de egyéb, „szigorú igazgatási intézkedéseket” is kezdeményezett ellene.

Hírdetés

A büntető kollégium vezetője hiába biztosított a büntetőeljárásról szóló törvényben meghatározott többlethatáridőt a bíró részére, ez sem vezetett eredményre.

A Törvényszék ugyanakkor mindenkit „megnyugtatott”: a leírás már kezdetét vette.

Az Átlátszó bírósági forrásokra hivatkozva azt írja: Kenéz Andreát nagyon megviselték azok a támadások, amelyek a Budaházyék eljárása során érték.

Hozzáteszik: Kenéz ellen nem most kezdeményezett először fegyelmi eljárást a Fővárosi Törvényszék, a Tocsik-ügyben, illetve egy 46 vádlottas büntetőperben már sikerült jelentősen túllépnie az ítéletek írásba foglalásának határidejét.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »