Sosem elég a pénzből: Magyarországon is drágul a YouTube Premium

Sosem elég a pénzből: Magyarországon is drágul a YouTube Premium

A Google már korábban bejelentette, hogy világszerte megemeli a YouTube Prémium előfizetési csomagok árát, fokozatosan állt át a szolgáltató a különböző régiókban a magasabb havi díjakra, és ez most elérte Magyarországot is – írja a hwsw alapján a Portfolio.

A YouTube legalább 30 nappal az országra vonatkozó áremelés előtt e-mailben értesíti az érintetteket. Az új árak az aktuális számlázi ciklus lejártával lépnek érvénybe, szeptember végén.

A felhasználóknak küldött levelek és a YouTube súgója alapján hazánkban a korábban 1790 forintba kerül sima egyéni havi előfizetés ára 2390 forintra emelkedik.

Hírdetés

A családi csomagot érintő változás: az összesen 5 családtaggal (vagy ismerőssel, baráttal) használható, eddig 2690 forintba kerülő előfizetés havidíja már 4790 forint lesz, ami közel 80 százalékos emelést jelent

A diákoknak szánt 1490 forintos csomagár nem változik a jelek szerint.

Ezzel párhuzamosan a YouTube szabályosan teleszórja idegesítőbbnél-idegesítőbb reklámokkal az ingyenes verzióját, hogy minél több embert tereljenek át fizetős szolgáltatásra, melynek árát most megemelik. Egyébiránt maga az emelés sem kirívó a tech-szektorban, nemrég a steramingszolgáltatók is hasonló lépésre szánták el magukat.

(Portfolio nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »