Sós Csaba Hosszú Katinka riválisáról: "idegesít a jelenléte"

Sós Csaba Hosszú Katinka riválisáról: "idegesít a jelenléte"

A magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a folytatás is fényes lehet a dél-koreai világbajnokságon.

Hosszú Katinka a 200 méter vegyes döntőjében 2:07.53 perces idővel csapott célba, megszerezve ezzel saját maga nyolcadik vb-aranyát.

„Ez világbajnokság, itt nyerni kell,

a legfontosabb, hogy megnyerte a döntőt”

– értékelte a sikert Sós Csaba szövetségi kapitány az InfoRádióban.

A második helyen a kínai Je Si-ven végzett, több mint egy másodperccel lemaradva.

Hírdetés

„Engem idegesít a jelenléte. Ő volt az az úszó, aki 2012-ben úgy nyert világcsúccsal 400 vegyesen, hogy az utolsó 50 méteren az időeredménye jobb volt, mint a férfi győztesé, ami finom szólva is nehezen hihető. Az ember feltételezi a rosszat.

Nekem nem tetszik, hogy ő ott van, de nem ezen múlik. Ha jövőre is ott lesz, őt is le kell győzni”

– fejtette ki.

Hosszú Katinkáról elmondta, hogy stabilan hozza végig a versenyeit, így bízhatunk abban, hogy a folytatás is hasonlóan fényes lesz.

Szabó Szebasztián ötödik lett 50 méter pillangón, megjavítva az országos csúcsot. Először versenyzett magyar színekben világversenyen.

„Isten hozta köztünk. Ezt reméltem tőle. Egy vb-n történhetnek olyan dolgok, hogy valaki nem tudja hozni magát, megijed a tehertől, a hatalmas tömegtől, a szoros konkurenciától, de ő tökéletesen helytállt” – mondta a honosított úszóról Sós Csaba, hozzátéve, hogy beilleszkedett a csapatba emberileg is.

A hétfői döntőben világrekordert is legyőzött, kevés különbség van az élmezőny tagjai között, így értékes az ötödik hely.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »